Podcast #VociCuAutoritate COVID-19
Podcast #VociCuAutoritate COVID-19
#ESCCongress: Consumul zilnic de legume scade cu 26% probabilitatea de deces. Fructele reduc riscul cu 19%
Health literacy
2470 views
Health literacy
2470 views

#ESCCongress: Consumul zilnic de legume scade cu 26% probabilitatea de deces. Fructele reduc riscul cu 19%

Ruxandra Schitea - Aug 31, 2017

Un studiu apărut în publicația The Lancet arată că decesele din cauze cardiovasculare pot fi scăzute cu 18% în urma consumului…

#ESCCongress. STUDIU: Calitatea scăzută a somnului predispune la apariția bolilor cardiace
Health literacy
3667 views
Health literacy
3667 views

#ESCCongress. STUDIU: Calitatea scăzută a somnului predispune la apariția bolilor cardiace

Dr. Bianca Cucos - Aug 31, 2017

Un studiu care a inclus aproape 13.000 de persoane din Hiroshima, Japonia a arătat că pacienții cu boală cardiacă ischemică…

#ESCCongress: STUDIU: Ibuprofen crește tensiunea arterială a pacienților cu artroză și artrită reumatoidă
Health literacy
4423 views
Health literacy
4423 views

#ESCCongress: STUDIU: Ibuprofen crește tensiunea arterială a pacienților cu artroză și artrită reumatoidă

Dr. Maria Corbu - Aug 30, 2017

Administrarea medicamentului antiinflamator ibuprofen la pacienții cu artroză și artrită reumatoidă crește tensiunea arterială medie pe 24 de ore cu…

#ESCCongress: Ciocolata neagră care are în compoziție ulei de măsline scade riscul de boli cardiovasculare
Health literacy
3050 views
Health literacy
3050 views

#ESCCongress: Ciocolata neagră care are în compoziție ulei de măsline scade riscul de boli cardiovasculare

Adriana Boată - Aug 30, 2017

Noi date susțin corelația între consumul de ciocolată neagră îmbogățită cu fenolii vegetali ai uleiului de măsline extra virgin și…

#ESCCongress: Consumul de lipide scade cu 23% riscul de deces prematur prin boli cardiace
Health literacy
4000 views
Health literacy
4000 views

#ESCCongress: Consumul de lipide scade cu 23% riscul de deces prematur prin boli cardiace

Ruxandra Schitea - Aug 30, 2017

Rezultatele unui studiu publicat în prestigioasa publicație The Lancet arată cum limitarea consumului de grăsimi nu îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. Din…

#ESCCongress: Screeningul pentru bolile cardiovasculare scade riscul de deces cu 7%
Health literacy
1371 views
Health literacy
1371 views

#ESCCongress: Screeningul pentru bolile cardiovasculare scade riscul de deces cu 7%

Ruxandra Schitea - Aug 29, 2017

Date obținute în urma unui studiu clinic arată cum 1 din 169 de bărbați ce suferă de afecțiuni cardiovasculare este…

#ESCCongress: Mariajul crește rata de supraviețuire cu 14% în cazul persoanelor ce au suferit un infarct miocardic
Health literacy
1578 views
Health literacy
1578 views

#ESCCongress: Mariajul crește rata de supraviețuire cu 14% în cazul persoanelor ce au suferit un infarct miocardic

Ruxandra Schitea - Aug 29, 2017

Persoanele căsătorite tind să aibă o rată de supraviețuire mai mare în urma afecțiunilor cardiovasculare decât cele ce nu au…

#ESCCongress. STUDIU: Educarea în privința fibrilației atriale crește aderența la tratamentul cu anticoagulante orale
Health literacy
1876 views
Health literacy
1876 views

#ESCCongress. STUDIU: Educarea în privința fibrilației atriale crește aderența la tratamentul cu anticoagulante orale

Adriana Boată - Aug 29, 2017

Studiul IMPACT-AF a demonstrat că educarea autorităților, medicilor curanți și a pacienților care suferă de fibrilație atrială (FA) a dus…

#ESCCongress: Studiu. Consumul ridicat de sare dublează riscul de insuficiență cardiacă
Health literacy
1588 views
Health literacy
1588 views

#ESCCongress: Studiu. Consumul ridicat de sare dublează riscul de insuficiență cardiacă

Ruxandra Schitea - Aug 28, 2017

Un studiu realizat pe un număr de 4000 de persoane a scos în evidență legătura dintre consumul excesiv de sare…

#ESCCongress: Consumul de cafea în cantități mari este asociat cu scăderea riscului unui deces prematur
Health literacy
36147 views
Health literacy
36147 views

#ESCCongress: Consumul de cafea în cantități mari este asociat cu scăderea riscului unui deces prematur

Adriana Boată - Aug 28, 2017

Persoanele care consumă cel puțin 4 cești de cafea pe zi au un risc de mortalitate cu 64% mai scăzut…