Site icon Raportul de gardă

#EASD2018.Calitatea insulinei este afectată de refrigerarea în aparatele casnice

Refrigerare insulina scaderea calitatii

Refrigerare insulina scaderea calitatii

Pacienții diabetici utilizează frigiderul personal pentru depozitarea insulinei pe termen lung, variațiile de temperatură fiind un factor ce contribuie la scăderea calității insulinei. Pe parcursul a 24h, aproximativ 11% din timp insulina refrigerată este expusă la variații de temperatură care pot modifica potența acesteia, conform rezultatelor publicate în cadrul  Întâlnirii Anuale a Asociației Europene de Studiu a Diabetului 2018.

Studiul realizat de Dr. Katarina Braune de la Universitatea de Medicină din Berlin, Germania, a inclus 388 de pacienți diabetici din Europa și S.U.A., care au primit senzori speciali pentru monitorizarea temperaturii insulinei depozitate în frigiderele personale. Datele au fost colectate pe parcursul a 49 de zile, temperatura fiind înregistrată o dată la 3 minute.

Rezultatele au arătat că:

Coordonatorul studiului, Dr. Katarina Braune recomandă monitorizarea continuă a temperaturii din frigider cu ajutorul unui termometru. Scăderea potenței insulinei necesită reajustarea constantă a dozei, ceea ce este destul de dificil pentru pacienții care își administrează insulină de câteva ori pe zi, explică Dr. Braune.

Insulina păstrată în condiții optime impune o temperatură între 2 și 8°C de refrigerare. 

Citește și:

Exit mobile version