Site icon Raportul de gardă

Easy HPV Test – o metodă unică de depistare a virusului HPV, care permite autorecoltarea probelor la domiciliu, lansată în România

Easy HPV Test, lansat în România

Easy HPV Test este o metodă unică de depistare a virusului HPV

Neumann Labs, companie de biotehnologie care se ocupă de peste 20 de ani de diagnosticarea HPV, lansează în România Easy HPV Test, metodă unică pentru prevenirea cancerului de col uterin. Testul cu autorecoltarea de probe la domiciliu poate să identifice prezenţa virusului papilloma uman (HPV) cu o precizie de aproape 100%, înainte ca acesta să provoace orice leziuni, prevenind astfel îmbolnăvirea gravă de cancer cauzată de virus. Testul atrage atenția asupra celor mai periculoase tipuri de HPV, printre care tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, respectiv 35, 39, 51, 56, 59, 66 și 68. Testul este disponibil aici.

Infecţia cu HPV, responsabilă de 99,7% din cazurile de cancer de col uterin, este cea mai răspândită infecţie transmisă pe cale sexuală. Opt din 10 femei au de-a face cu această infecţie cel puţin o dată în viaţă. Este vital să o depistăm cât mai devreme, înainte de a cauza leziuni serioase. Este binevenită orice iniţiativă care contribuie la identificarea timpurie a infecţiei HPV, aşa cum este Easy HPV Test. Astfel putem creşte semnificativ şansele de diagnostic, tratare şi vindecare a leziunilor colului uterin” – a declarat Prof. dr. Radu Vlădăreanu, Preşedintele Societăţii Române de HPV.

Prof. dr. Radu Vlădăreanu – Președintele Societății Române de HPV

Cancerul de col uterin este a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume, respectiv 528.000 de cazuri noi apar în fiecare an. În România sunt diagnosticate peste 3300 de cazuri noi în fiecare an și aproape 1800 de persoane mor anual din cauza acestei boli. Cancerul de col uterin afectează în special femeile tinere şi de vârstă medie, apărând cu 15 ani mai devreme decât cancerul de sân.

„Până acum, testul HPV era posibil doar ca parte a unei examinări ginecologice. Cu Easy HPV Test, recoltarea de probe se desfășoară rapid, în siguranță şi poate fi efectuată și acasă. Comanda se face online, dispozitivul de recoltare este livrat prin curier, într-un ambalaj discret, eșantionul fiind examinat într-un laborator specializat. În final, rezultatul poate fi vizualizat într-un cont online exclusiv protejat cu parolă. Dacă rezultatul este pozitiv, pacienta este îndemnată să consulte un medic ginecolog” – au declarat specialiștii Neumann Labs.

Miklos Nyri – Managing Director în cadrul Neumann Labs

Easy HPV Test este rezultatul a 5 ani de cercetare şi dezvoltare, perioadă în care a fost testat într-o serie de studii clinice care au implicat peste 6000 de femei şi aproape 50 de doctori. Potrivit rezultatelor care au fost publicate în prestigiosul International Journal of Cancer, tehnologia poate identifica prezența virusului HPV cu o precizie mai mare decât testul citologic tradițional. Screeningul tradiţional prin examenul citologic Papanicolau are sensibilitate mult mai scăzută în a depista leziunile precanceroase de grad înalt şi cancerul de col uterin faţă de screeningul cu ADN HPV.

„Noi, femeile, vrem să le facem pe toate cât mai bine: familie, copii, carieră, relație, prieteni, dezvoltare personală. De multe ori atenția noastră se concentrează mai mult asupra celor dragi și mai puțin asupra noastră. Este bine să punem pe primul plan sănătatea proprie, fizică și emoțională, pentru a le putea face pe toate celelalte. Controalele medicale periodice ar trebui să reprezinte o prioritate. Easy HPV Test este o măsură suplimentară de prevenție care are marele avantaj de a fi discret și confortabil, foarte bine adaptat stilului nostru de viață. Mai bine test decât stres!” – a declarat actrița Laura Cosoi, atragând atenția asupra importanței prevenției și a controalelor medicale periodice.

Laura Cosoi – Actriță

Despre infecțiile HPV

Ce știu româncele despre cancerul de col uterin?

Conform unui studiu GFK din septembrie 2016, de tip Omnibus, realizat pe un eșantion reprezentativ de 515 femei cu vârsta de peste 18 ani, din mediul rural și urban:

Datorită vaccinării HPV și a metodelor îmbunătățite de screening, Australia este prima țară din lume care ar putea să elimine cancerul cervical. Același obiectiv a fost stabilit și de către Canada, iar Marea Britanie își propune să înjumătățească incidența bolii până în anul 2050.

Citește și:

Exit mobile version