Site icon Raportul de gardă

#ESCCongress. Analiza NAXOS: apixaban, eficient și sigur în tratamentul fibrilației atriale non-valvulare

NAXOS, cea mai mare analiză a datelor din lumea reală la pacienții tratați cu anticoagulante orale de nouă generație, oferă rezultate în ceea ce privește eficiența și siguranța apixaban în tratamentul pacienților cu fibrilație atrială non-valvulară (NVAF).

Apixaban se asociază cu scăderea riscului de apariție a sângerărilor majore, a accidentului vascular cerebral și a evenimentelor tromboembolice sistemice. Eficiența și siguranța sa au fost comparate cu alte două anticoagulante orale dabigatran și rivaroxaban, însă și cu un antagonist de vitamină K.

NAXOS este o analiză retrospectivă, un studiu care cuprinde cea mai mare analiză de date din lumea reală în ceea ce privește eficiența și siguranța anticoagulantelor orale în Europa, în rândul pacienților cu fibrilație atrială non-valvulară.

„Analiza retrospectivă observațională NAXOS este semnificativă deoarece include aproape toată populația din Franța care suferă de NVAF și este prima lucrare la nivel național care să evalueze eficiența și siguranța tuturor anticoagulantelor orale valabile în Franța” – afirmă Prof. Philippe Gabriel Steg, Președinde al Departamentului de Cardiologie din cadrul Hopital Bichat, și Profesor în cadrul Universității din Paris.

Rezultate ale acestui studiu, realizat de către alianța Bristol-Myers Squibb – Pfizer, au fost prezentate în cadrul Congresului Societății Europene de Cardiologie din acest an.

Congresul Societății Europene de Cardiologie, Paris, 2019.

Studiul a cuprins aproximativ toată populația Franței care prezintă fibrilație atrială non-valvulară, pacienți cu vârste care depășesc 18 ani. Participanții au fost identificați prin intermediul bazei de date a sistemului național de asigurări de sănătate din Franța. Unul dintre obiectivele NAXOS a fost caracterizarea anticoagulantelor orale valabile în această țară, pe baza dovezilor din viața reală.

Conform informațiilor care reies din studiu:

„Suntem motivați să obținem informații suplimentare despre cum funcționează un tratament, pe baza datelor din lumea reală, pentru a ajuta medicii din întreaga lume să ia decizii sigure” – afirmă Dr. Rory O’Connor, Chief Medical Officer, Pfizer Internal Medicine.

Datele care provin din lumea reală sunt complementare cu studiile clinice randomizate, aducând informații suplimentare despre modul în care un medicament se comportă în practica medicală de rutină.

Citește și:

Exit mobile version