Site icon Raportul de gardă

Învingem Diabetul (Defeat Diabetes) – Novo Nordisk lansează o nouă campanie și strategie de responsabilitate socială globală

Ambiția pe termen lung a companiei Novo Nordisk este de a oferi acces la îngrijire pacienților vulnerabili și de a accelera prevenția, pentru a reduce ritmul de creștere a cazurilor de diabet.

Într-o perioadă de necesitate majoră la nivel global, Novo Nordisk, companie farmaceutică, lider în diabet, anunță lansarea strategiei de responsabilitate socială „Învingem diabetul” („Defeat Diabetes”). Strategia lansează noi obiective pe termen lung: accesul la îngrijirea diabetului zaharat pentru pacienții vulnerabili din întreaga lume și dezideratul că niciun copil nu ar trebui să moară din cauza diabetului zaharat tip 1.

Astăzi, una din 11 persoane la nivel global suferă de diabet, o cifră care, potrivit estimărilor, va crește la 1 din 9 persoane până în 2045, în lipsa unor măsuri adecvate. Diabetul pune o mare povară asupra sistemelor de sănătate, de aceea Novo Nordisk se angajează să colaboreze cu autoritățile din Sănătate și cu partenerii relevanți din țările în care își desfășoară activitatea, pentru a preveni și trata această afecțiune.

„Scopul nostru de a învinge diabetul este necesar acum mai mult ca niciodată, deoarece diabetul continuă să crească chiar și într-un moment în care lumea suferă de cea mai devastatoare pandemie din istoria recentă”, a declarat Lars Fruergaard Jørgensen, CEO al Novo Nordisk.

Potrivit datelor oficiale, persoanele cu diabet (indiferent că este vorba despre tipul 1 sau tipul 2) sunt mult mai vulnerabile la infecţii de toate tipurile, înregistrând un risc de infecție de 2-3 ori mai mare comparativ cu populația generală. În România, 30% dintre decesele cauzate de COVID-19 sunt asociate cu diabetul zaharat, conform datelor raportate de Institutul Național de Sănătate Publică.

De aceea, în această perioadă Novo Nordisk a sprijinit actorii umanitari de prim rang prin donații de insulină gratuite și prin ajutor financiar pentru programe de instruire și de furnizare a echipamentelor de protecție și a materialelor medicale. Și în România, Novo Nordisk a sponsorizat Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice cu materiale de protecție pentru personalul medical care a asigurat îngrijirea pacienților cu diabet.

Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România.

„În această perioadă am susținut inițiative care au pus la dispoziția pacienților informații cu privire la gestionarea diabetului în timpul pandemiei, care au facilitat accesul pacienților la îngrijire de calitate și am încercat să sprijinim cadrele medicale cu echipamente de protecție necesare activității lor. Scopul nostru este să continuăm parteneriatele solide pe care le-am dezvoltat cu asociațiile de pacienți, cu societățile medicale și cu factorii de decizie, să determinăm împreună schimbarea necesară pentru a învinge diabetul. Cum putem face acest lucru: prin acțiuni de prevenție, prin acces la tratamentul potrivit pentru fiecare pacient, prin acțiuni de educare și informare”, a declarat Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România.  

Inițiativele din cadrul strategiei Învingem Diabetul a companiei Novo Nordisk:

Citește și:

Exit mobile version