Site icon Raportul de gardă

#AHA18. O cină bogată în calorii este asociată cu un risc ridicat de apariție a diabetului și a hipertensiunii arteriale

stil de viață alimentație sănătoasă hipertensiune arterială

stil de viață alimentație sănătoasă hipertensiune arterială © 2017 HER Inc. dba EmpowHER

Potrivit unui studiu prezentat la Chicago la Congresul Asociației Americane a Inimii (AHA) 2018, o cină foarte bogată în calorii este asociată  cu un risc de apariție a diabetului și a hipertensiunii arteriale în rândul indivizilor hispanici. Recent, AHA a lansat o declarație care subliniează necesitatea studiilor privind asocierea în  populație dintre timpul de masă și riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Studiul a vizat comunitatea hispanică, astfel au fost selectați 12.708 subiecți cu vârstă cuprinsă între 18 și 76 de ani. Cercetătorii au raportat că mai mult de jumătate dintre indivizi (56,6%) consumă, în medie, 35,7% din caloriile zilnice după ora 18, lucru asociat cu efecte metabolice adverse.

În urma corelării tuturor datelor s-au extras următoarele concluzii:

“Există dovezi tot mai importante că este relevant nu doar ce și cât mâncăm, ci și în ce moment al zilei mâncăm. În cadrul acestui studiu principala concluzie este aceea că mâncatul după ora 18 scade sănătatea cardiovasculară “, a declarat Nour Makarem, autor principal al studiului

Aceasta este prima cercetare care observă că o cantitate mai mare de calorii seara este asociată cu dezvoltarea factorilor de risc pentru două dintre cele mai comune boli întâlnite: diabet și hipertensiune arterială.

Citește și:

Exit mobile version