Site icon Raportul de gardă

ESMO și ASCO: apel către ONU pentru prioritizarea controlului cancerului

Societatea Europeană pentru Oncologie Medicală (ESMO) și Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO) au lansat o Declarație Comună prin fac apel către statele membre ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) să-și reînnoiască angajamentele politice cu privire la îmbunătățirea serviciilor oncologice și reducerea mortalității cauzate de cancer, la Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru Prevenția și Controlul Bolilor Netransmisibile, care va avea loc pe 27 septembrie, la New York.

ESMO și ASCO, cele mai mari organizații profesionale ale oncologilor din întreaga lume, și-au asumat ca obiective comune:

Pentru a asigura atingerea acestor obiective, cele două organizații au formulat o serie de măsuri care cer să fie incluse în Declarația Politică ce urmează să fie semnată la evenimentul din septembrie.

Dacă măsurile propuse de ESMO și ASCO sunt incluse în Declarație Politică a Națiunilor Unite, țările semnatare se vor angaja să:

ESMO și ASCO consideră că ar trebui stabilite deadline-uri clare pentru atingerea acestor obiective, iar statele care nu le respectă ar trebui trase la răspundere.

„Ca medici oncologi, muncim din greu pentru a ne asigura că pacienții beneficiază de cel mai bun tratament posibil. Cu toate acestea, în multe țări lipsesc chiar și medicamentele și dispozitivele medicale esențiale. Avem nevoie ca guvernele să lucreze împreună cu noi pentru a ne asigura că avem suficienți specialiști oncologi și resursele necesare pentru a salva vieți” – Alexandru Eniu, Președintele Comitetului ESMO de Politică Globală

ESMO și ASCO invită șefii de state și miniștrii sănătății din statele membre ONU să participe la Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru Prevenția și Controlul Bolilor Netransmisibile și să-și reînnoiască angajamentul politic și financiar de a reduce povara bolilor netransmisibile, inclusiv cancerul.

Articole recomandate:

58% dintre români consideră că prevenția și tratamentul cancerului ar trebui să fie prioritatea României la Președinția Consiliului Uniunii Europene 2019

Declarația de principii privind accesul la imunoterapiile oncologice, semnată în Parlament

Dr. Marius Geantă, despre accesul la imunoterapii și cum trebuie regândit sistemul în oncologie

Testarea completă a mutațiilor din cancerul pulmonar, de la început, ar duce la economii de 2 milioane de dolari față de testarea panelului de 4 mutații

Exit mobile version