Site icon Raportul de gardă

INFOGRAFIC. Momente cheie în dezvoltarea genomicii

Etape dezvoltare medicina genomică

Medicina genomică este un domeniu emergent, care implică utilizarea informației genomice a unei persoane ca parte din asistența medicală de care are nevoie și care i se oferă în sistemul de sănătate (de exemplu, pentru diagnostic și pentru decizia terapeutică), în contextul evaluării rezultatelor terapeutice astfel obținute și a adaptării politicilor, pentru a asigura accesul tuturor celor care ar putea beneficia de această nouă abordare. Medicina genomică este considerată baza pentru inițiativele de implementare a principiilor medicinei de precizie.

 

Pentru un scurt istoric al evoluțiilor din ultimii 20 de ani, vă invităm să accesați: #BiotechWeek2020. Cum a evoluat domeniul genomicii și care sunt aplicațiile în practica medicală?

Medicina genomică a început să se dezvolte spre finalul anilor ’70, mai precis în 1977, atunci când au fost dezvoltate primele tehnici de secvențiere Sanger și Maxam Gillbert. Spre finalul anilor ’80, platformele automate Sanger atingeau performanța de a citi aproximativ 1000 de baze zilnic.

Vă invităm să urmăriți discursul Dr. Eric Green, pionier al Proiectului Genomului Uman, în cadrul Sesiunii Speciale din cadrul Conferinței de Medicină Personalizată 2020:

 

Citește și:

Exit mobile version