Site icon Raportul de gardă

INTERVIU. Dr. Nelu Tătaru, Președinte Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, despre Pactul Inovației în Sănătate

Dr. Marius Geantă și Dr. Nelu Tătaru

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate în România și de implicare în derularea de proiecte care au contribuit la creșterea accesului la medicamente și a calității vieții pacienților români, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a lansat Pactul pentru Inovație în Sănătate: acces rapid și echitabil la medicamente inovatoare în beneficiul pacienților români și al sistemului de sănătate din România; stimularea cercetării-dezvoltării și inovației farmaceutice; un sistem de sănătate rezilient și bazat pe dovezi; finanțarea adecvată și predictibilă a medicamentelor inovatoare și a vaccinurilor.

Vă invităm să urmăriți o discuție pe acest subiect, inițiată de Dr. Marius Geantă, Președinte Centrul pentru Inovație în Medicină. Invitatul său în cadrul emisiunii „Unu-la-unu cu Dr. Marius Geantă” este Dr. Nelu Tătaru, Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților și fost Ministru al sănătății:

„De ce este nevoie de un pact pentru inovație în sănătate? Pentru că vrem sau nu vrem, totul evoluează, medicina evoluează, iar odată la zece sau o sută de ani, ne întâlnim cu provocări fără precendent pentru sănătatea umană – cum este și această pandemie. Inovația ne-a oferit vaccinurile, datorită inovației am putut face secvențiere genomică virală pentru a vedea care sunt provocările cu care ne confruntăm”.

Citește și:

Exit mobile version