Site icon Raportul de gardă

INTERVIU. Prof. Dr. John Eikelboom: “Anticoagulantele orale de nouă generație sunt mai sigure, mai eficiente și reduc mortalitatea considerabil”

Cu ocazia celei de a 10-a ediții a Academiei de Anticoagulare, un proiect al companiei farmaceutice Boehringer Ingelheim (BI) care anul acesta a avut loc în perioada 12-13 octombrie în Viena, raportuldegarda.ro a avut șansa de a intervieva unul dintre cei mai mari specialiști în anticoagulare din lume, Prof. Dr. John W. Eikelboom.

Prof. Eikelboom este în mod curent, membru al Departamentului de Medicină al Universității McMaster din Canada. Hematolog de profesie, acesta are un istoric impresionant când vine vorba de anticoagulare – a participat la toate studiile clinice care au vizat eficacitatea și siguranța Pradaxa (dabigatran), medicament produs de BI.

Prof. Dr. John Eikelboom

– Domnule profesor Eikelboom, care este principalul avantaj al administrării de medicamente anticoagulante de nouă generație (NOAC)?

– Și atunci, de ce încă sunt utilizate medicamente ca warfarina?

– De ce Pradaxa și nu alte anticoagulante orale de nouă generație?

– De ce avem nevoie de antidot pentru anticoagulare?

– Cât de rapid și eficient este Praxbind în neutralizarea efectului de anticoagulare?

– Ce spun datele din viața reală, comparativ cu rezultatele studiilor clinice?

Puteți citi mai multe despre Pradaxa în următoarele articole:

STUDIU. Pradaxa, mai sigură decât warfarina la pacienții cu FA și boală coronariană, tratați prin angioplastie cu stent

CHMP recomandă actualizarea prospectului Pradaxa prin includerea pacienților cu fibrilație atrială tratați prin ablație

Studiul REVERSE-AD confirmă siguranța și eficiența administrării antidotului Praxbind la pacienții care utilizează Pradaxa

STUDIU. Antidotul pentru anticoagularea cu Pradaxa: pacienții doresc mai multe informații, dar prea puțini medici le oferă

Exit mobile version