#ESCCongress: Brilinta scade riscul de deces cauzat de boli cardiovasculare cu 29%

  • Acces la inovațieAnalizele efectuate în cadrul studiului de fază III PEGASUS-TIMI 54 au arătat că antiagregantul Brilinta (ticagrelor) scade riscul de deces cu 29% în rândul pacienților care suferă de afecțiuni cardiovasculare.

Studiul a fost efectuat pe o cohortă de pacienți care au suferit un atac de cord în ultimii 1-3 ani. Pacienții tratați cu 60mg de Brilinta, de două ori pe zi, pentru o perioadă mai lungă de 12 luni, au avut un risc de deces cu 29% mai scăzut decât cei care au primit un placebo. Analiza a avut ca scop dovedirea efectelor benefice ale administrării Brilinta pe o perioadă îndelungată.

abonare

„Tratamentul cu Brilinta 60mg scade riscul de mortalitate în rândul pacienților care au suferit un infarct miocardic dacă este folosit în continuarea terapiei inițiale de 12 luni sau este administrat cu cât mai puține întreruperi” – Mikael Dellborg, profesor de cardiologie la Universitatea din Gothenburg și membru al comitetului studiului PEGASUS-TIMI 54.

Rezultatele complete ale studiului vor fi prezentate în cadrul congresului Societății Europene de Cardiologie, care va avea loc în perioada 26-30 august, la Barcelona, Spania.

„Rezultatele studiului ne ajută să înțelegem mai bine bolile cardiovasculare și beneficiile pe care medicamentele noastre le pot aduce milioanelor de oameni care suferă de aceste afecțiuni,” – Elisabeth Björk, vicepreședinte AstraZeneka, compania producătoare a medicamentului.

Potrivit comunicatului emis de AstraZeneca pe 24 august 2017, rezultatele studiului PEGASUS-TIMI 54 indică rezultatele benefice ale Brilinta pe o perioadă de timp mai mare decât terapiile standard (12 luni).