#ASCO2017: BigData pentru oncologie – CancerLinQ colaborează cu NCI

  • Medicina personalizată



CancerLinQ a anunțat în cadrul Congresului Societății Americane de Oncologie Clinică 2017 (#ASCO2017) viitoarea sa colaborare cu NCI (National Cancer Institute – Institutul Național de Cancer), în scopul îmbunătățirii tratamentului și monitorizării pacienților suferinzi de cancer. Acest parteneriat, ce se va desfășura în două etape, reprezintă un pas important în obținerea unui număr cât mai mare de informații asupra modului în care este înțeles și tratat cancerul.

„Prin această colaborare vor fi furnizate date despre cancer, care în mod normal, pe căi tradiționale de monitorizare, ar fi fost greu de obținut. Aceste surse adiționale de informații vor îmbunătăți abilitatea noastră de a înțelege modul de îngrijire al pacientului și efectele diferitelor tratamente” – Lynne Penberthy, director asociat al SEER.

În prima etapă, baza de date a programului SEER (Surveillance, Epidemiology, and End Results), dezvoltată de către NCI, va fi implementată în cea deja existentă a programului CancerLinQ, rezultând astfel o bază de date mai performantă, care va acoperi un număr mai vast de pacienți. În acest fel, medicii oncologi vor putea analiza și compara diferitele practici medicale utilizate de alți oncologi, pentru a lua decizii optime în aplicarea unui tratament corespunzător.

abonare

Cea de-a doua etapă presupune dezvoltarea unui sistem care să faciliteze încărcarea și transmiterea rapidă a datelor în programul SEER, trecând direct prin portalul CancerLinQ. Acest lucru se va realiza numai în anumite zone geografice, mai exact în cele în care accesul la o astfel de bază de date este îngreunat. Până în momentul de față, programul SEER cuprinde 18 registre despre cancer, acoperind astfel un procent de 30% din populația bolnavă a Statelor Unite.

Citiți mai multe informații despre baza de date CancerLinQ aici.

Sursă foto: https://www.cancer.gov