Podcast #VociCuAutoritate COVID-19
Podcast #VociCuAutoritate COVID-19

Dr. Alice T. Shaw: alectinib vs. crizotinib în tratarea cancerului la plămâni non-microcelular, ALK-pozitiv

mm
13 Jun 2017
2521 Views

Potrivit studiului ALEX, alectinib este mai eficient decât crizotinib, tratamentul standard folosit în momentul de față. În comparație cu crizotinib, alectinib reduce riscul de progresie a cancerului sau de deces cu 53% și extinde timpul median până la avansarea bolii cu aproximativ 25,7 luni. De asemenea, alectinib protejează față de apariția metastazei cerebrale într-un mod mai eficient: doar 9% dintre pacienții tratați cu alectinib au dezvoltat metastază la nivelul creierului, în comparație cu 41% dintre cei tratați cu crizotinib.

Doar 41% dintre pacienții tratați cu alectinib au raportat efecte secundare, iar acestea s-au limitat la oboseală, constipație, dureri musculare și tumefacții. Pe de altă parte, 50% dintre cei tratați cu crizotinib au suferit de probleme gastrointestinale și modificări la nivelul enzimelor ficatului.

abonare

Dr. Alice T. Shaw explică rezultatele studiului ALEX:

Studiul ALEX a fost realizat având un eșantion format din 303 pacienți bolnavi de cancer pulmonar non-microcelular, ALK-pozitiv, stadiul 3B sau 4. Participanții nu au beneficiat de terapie sistemică înainte de studiu.

Aici poți afla totul despre studiul ALEX, prezentat în cadrul #ASCO2017.