Roche lansează prima platformă online dedicată exclusiv informațiilor despre cancerul la sân

  • Health literacy



Roche a lansat astăzi, platforma online www.canceruldesan.ro, primul website din România dedicat exclusiv oferirii de informații detaliate cu privire la cancerul mamar. Noua platformă se adresează atât pacientelor cât și tuturor celor care doresc să afle mai multe cu privire la prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului la sân, despre ce înseamnă să trăiești cu această boală și despre modul în care aceasta poate fi gestionată.

Vorbitorii evenimentului de lansare a platformei canceruldesan.ro: (de la stânga la dreapta) Andrei Vlad (Roche), dr. Dragoș Median (Spitalul Clinic Filantropia), Oana Matei (Roche), Cezar Irimia (Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România)

Cititorii care accesează platforma au acces la peste 70 de articole despre cancerul de sân, recomandate de Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală, Romanian Breast Cancer Group precum și de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România. Articolele îmbină cunoștințe medicale complexe, cu explicații și abordări prietenoase, ușor de înțeles și apropiate de cititor. De asemenea, vizitatorii vor găsi mituri și adevăruri despre cancerul de sân, precum și linkuri utile către resurse educaționale, grupuri de suport sau ghiduri pentru pacienți.

abonare

Inițiativa Roche este motivată de impactul major pe care această formă de cancer îl are asupra sănătății femeilor. Cancerul mamar este cel mai frecvent și mortal tip de cancer în rândul femeilor europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală. În România, un nou caz de cancer la sân este diagnosticat în fiecare oră, iar la fiecare trei ore o femeie moare din cauza acestei boli.

”Există în continuare în spațiul public o nevoie de informare cu privire la cancerul de sân. Noi credem că este deosebit de important, mai ales pentru pacientele cu această afecțiune și aparținătorii acestora, să aibă acces la informație de calitate, din surse credibile, de la experți în domeniu, medici oncologi, anatomopatologi, chirurgi oncologi, psihologi” – Oana Matei, Group Medical Manager Roche România

La evenimentul de lansare a platformei www.canceruldesan.ro au fost invitați Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România și dr. Dragoș Median, medic specialist în oncologie medicală la Spitalul Clinic Filantropia.

Cezar Irimia a vorbit despre proiectul Roche din perspectiva pacienților care, de multe ori, au acces la puține informații cu privire la boala de care suferă:

”Acest demers este unul foarte util și binevenit. Avem nevoie de pacienți cât mai bine informați, care să înțeleagă ce înseamnă această boală. Mai mult, cred că pacientele vor fi bucuroase să găsească, în afara informațiilor medicale, și alte informații cu privire la asociațiile de pacienți și grupurile de suport precum și detalii legate de campaniile de informare și diagnosticare precoce a acestei maladii”

Dr. Dragoș Median a vorbit despre importanța educației pentru pacient și a screeningului pentru depistarea precoce a cancerului la sân:

”În ultimii ani s-au făcut progrese enorme în ceea ce privește managementul cancerului de sân, iar acum majoritatea femeilor supraviețuiesc acestui diagnostic, dacă boala este descoperită în stadiu incipient. Educarea pacientelor și a publicului larg cu privire la aspecte de prevenție este foarte importantă, însă aceasta ar trebui dublată de introducerea unui program național de screening pentru cancerul de sân”

Infograficul de mai jos prezintă informații cu privire la cancerul la sân, de la diagnostic la tratament:

Roche este o companie farmaceutică globală, care oferă produse și servicii ce acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă.

Mai multe articole despre cancerul la sân:

Ministerul Sănătății inițiază primul program național de screening pentru cancerul mamar din România

Mortalitatea cauzată de cancerul la sân a scăzut cu 40% în SUA, datorită screeningului și a terapiilor țintite

Abemaciclib scade cu 46% riscul de progresie a cancerului mamar metastatic, potrivit studiului clinic MONARCH 3