Site icon Raportul de gardă

EMA: planul de monitorizare a siguranței și ghidul de management al riscurilor pentru vaccinurile COVID-19

Agenția Europeana a Medicamentului (EMA) a publicat planul de monitorizare a siguranței și ghidul de management al riscurilor pentru vaccinurile COVID-19. Planul de monitorizare reglementează modul prompt în care informațiile relevante asupra vaccinurilor care vor fi autorizate contra SARS-CoV2 vor fi colectate și revizuite.

Importanța sa este cu atât mai mare în contextul în care candidații pentru vaccinul COVID-19 utilizează pentru prima dată tehnologia ARN-mesager.

Siguranța vaccinurilor COVID-19 va fi monitorizată conform ghidului uzual de bune practici în farmacovigilență, dar și prin activități suplimentare specifice pentru vaccinările anti SARS-CoV2, printre care:

Prin implementarea acestor activități, rețeaua de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană va evalua datele de siguranță. Potențialele probleme vor fi abordate prin luarea măsurilor de reglementare adecvate pentru protejarea sănătății individuale și publice, totodată comunicând cu publicul într-un mod transparent și în timp util.

Află care sunt știrile esențiale Covid-19 ale săptămânii.

Citește și:

Exit mobile version