INFOGRAFIC: Prima direcție strategică OMS – informarea pentru acțiunea țintită

  • Eliminare Hepatita CÎn vederea eradicării hepatitei, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a elaborat „Sectorul Strategic de Sănătate Globală pentru hepatita virală 2016-2021”. Principalele ținte la momentul actual sunt virusurile B și C.

Această strategie globală este structurată pe 5 direcții strategice, fiecare urmărind un anumit obiectiv: de la informarea publicului în legătură cu acțiunea țintită, până la inovația în accelerarea procesului de vindecare.

abonare

Prima direcție strategică a fost dezvoltată în anul 2016 și se bazează pe crearea unui sistem strategic de comunicare și informare, cu scopul ca populația să înțeleagă provocările aduse de către epidemia de hepatita virală.

Un prim pas în acest scop este conștientizarea situației actuale – aproximativ 1,4 milioane de decese anual au la bază un virus hepatitic. Cel de-al doilea pas este implementarea unor metode care să poată preveni sau stopa răspândirea virusurilor:

  • Metoda 1 – vaccinurile – se poate preveni infectarea cu virusurile A, B, D și E
  • Metoda 2 – prevenția transmisiei mamă/copil – răspândirea virusurilor se poate opri din timp prin efectuarea diferitelor teste prenatale
  • Metoda 3 – intervenții chirurgicale sigure – infectarea poate fi stopată prin implementarea unor norme stricte de igienă și prin utilizarea rezervelor de sânge testat
  • Metoda 4 – echipament injectabil steril – riscul infectării poate fi redus pentru cei ce își injectează substanțe
  • Metoda 5 – tratament – prin noile medicamente orale se asigură șanse de vindecare în proporție de 90%

Pentru a obține un grad de prevenție și tratament ridicat, OMS recomandă combinarea tuturor metodelor.

În continuare, puteți obține informații în legătură cu istoria hepatitei C și descoperirea virusului hepatitic C.