Philips Azurion, platforma care optimizează terapiile ghidate imagistic

  • Medicina digitală



Azurion, o nouă platformă pentru realizarea procedurilor ghidate imagistic, reduce riscurile pacienților și ale personalului medical de complicații post-expunere la radiații. În plus, ea permite realizarea unor proceduri complexe la pacienții cu multiple comorbidități și ajută la standardizarea procedurilor de lucru, anunţă compania producătoare Philips.

„Inovația în medicină are un rol fundamental, iar dezvoltările din chirurgia minim invazivă sunt importante atât pentru medici, cât și pentru pacienți.” spune Diana Păun, consilierul prezidențial pe probleme de sănătate.

18 studii individuale comparative, care au inclus 3840 de pacienți, au demonstrat că tehnologiile Philips determină expunerea redusă a pacienților la radiații și un necesar mai mic de raze X pentru obținerea imaginilor de calitate. De asemenea, platforma Azurion a fost evaluată printr-un studiu de simulare efectuat pe 61 de specialiști (medici și tehnicieni) din S.U.A. și Europa care au urmărit modul de operare și eficiența fluxului de lucru. Rezultatele studiului arată că:

abonare
  • 96% dintre participanți au considerat că Azurion este o platformă ușor de operat
  • 91%  au răspuns că utilizarea acesteia va reduce timpul unei intervenții
  • 93% au presupus că îi va ajuta să își eficientizeze timpul de lucru
  • 91% au spus că funcțiile prezente pe platformă îi vor ajuta să standardizeze modul de lucru într-o procedură intervențională.

Erich Buts, specialist în echipamente medicale intervenționale la Philips, a prezentat în cadrul lansării din România funcțiile particulare care permit platformei Azurion să optimizeze actul medical. O parte dintre acestea sunt: fuzionarea datelor IRM și CT pentru ca medicul să își poată stabili pașii de lucru, mutarea intraoperatorie către o altă zonă de interes fără a fi necesară fluoroscopia, maparea arterelor coronare în dinamică pentru a se utiliza cantități mai mici de radiații și posibilitatea de a realiza intervenții multiple simultan fără ca specialiști să interfereze unul cu celălalt.

Toți cei care au testat platforma apreciează prezența unei tablete de operare în sala de lucru, spunând că prin intermediul acesteia se reduc erorile de comunicare între medic și operator și se menține spațiul steril fără a fi necesare treceri între sala de lucru şi camera de operare.

Azurion a fost produs în ediție limitată și este disponibil, în prezent, în 16 spitale din Europa, S.U.A. și Japonia, urmând ca o platformă să fie achiziționată și în Australia. Momentan, nici un spital din România nu dispune de această tehnologie.

Distribuirea geografică a platformelor Azurion a fost prezentată în cadrul lansării produsului în România.

Sursă foto: Philips