1989 – Începutul sfârșitului. Pentru Hepatita C

  • Eliminare Hepatita C



Zidul Berlinului a căzut, Dalai Lama a primit Premiul Nobel pentru Pace, românii s-au revoltat împotriva regimului comunist, Internetul a început să fie folosit în scop comercial și primul sezon din The Simpsons a apărut la TV.

Toate acestea s-au întâmplat în 1989, un an marcat de noi începuturi, de evenimente care au influențat prezentul și vor schimba viitorul.

abonare

Tot 1989 este anul în care a fost făcută una dintre cele mai importante descoperiri medicale din istorie. În luna aprilie, Michael Houghton, Qui-Lim Choo și George Kuo de la Chiron Corporation, în colaborare cu Dr. D. Bradley de la Centers for Disease Control and Prevention au anunțat descoperirea virusul hepatitic C.

Descoperirea virusului hepatitic C în 1989 a făcut posibil momentul de astăzi, când este disponibil tratamentul fără interferon al bolii, cu o rată de succes terapeutic de peste 99%, iar perspectiva eliminării bolii pare mai degrabă o realitate decât o utopie.

Astăzi, de Ziua Mondială a Hepatitei 2017, Centrul pentru Inovație în Medicină, în parteneriat cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România și cu compania Abbvie, lansează secțiunea și proiectul “Eliminarea Hepatita” pe www.raportuldegarda.ro.

Anul 1989 a fost începutul sfârșitului pentru hepatita C. Anul 2030 poate fi anul în care vom atinge obiectivul eliminării hepatitei C, așa cum este formulat de Organizația Mondială a Sănătății.

Știrea în format video poate fi urmărită mai jos: