Apple aduce pe iPhone dosarele medicale ale pacienților din anumite spitale din SUA

  • Medicina digitalăApple a făcut încă un pas important în dezvoltarea medicinei digitale, aducând mai aproape de fiecare persoană propriul dosar medical, cu toate informațiile personale colectate de-a lungul anilor. Health Records reunește spitale și clinici din Statele Unite ale Americii, precum și diferite aplicații pentru sănătate, în scopul de a facilita accesarea datelor medicale de către fiecare individ în parte.

„Ne proiectăm un viitor în care pacienții să dețină propriile date medicale” – afirmă Jeff Williams, Chief Operating Officer la Apple.

Health Records nu este o aplicație propriu zisă ci este parte integrată a ultimului update iOS 11.3. Mai exact, este o nouă secțiune a aplicației Health care permite utilizatorilor să-și vizualizeze documentele medicale pe propriul iPhone. Aceasta aduce laolaltă spitale și clinici precum Johns Hopkins Medicine, Cedars-Sinai, Penn Medicine și multe altele care participă la acest proiect.

abonare

„Scopul nostru este să ajutăm utilizatorii să trăiască zile mai bune. Am lucrat îndeaproape cu comunitatea de sănătate pentru a crea o experiență pe care multă lume o dorește de ani de zile – accesarea dosarelor medicale rapid și sigur, pe iPhone.” – continuă Jeff Williams.

Health Records este încă în versiunea beta de testare, însă deja conține opt meniuri care vizează diferiți parametrii vitali, afecțiuni, medicație etc și o zonă în care sunt listate spitalele de la care au fost procurate informațiile. În acest fel, pacienții vor putea ține mai ușor evidența tuturor informațiilor medicale și le vor putea accesa oricând au nevoie de ele.

În trecut, dosarele medicale ale pacienților erau ținute în mai multe locuri, lucru ce îngreuna accesul diferitelor persoane la ele. Compania Apple a lucrat împreună cu comunitățile de sănătate pentru a veni cu o idee „consumer-friendly”, care să fie atât facil de pus în aplicare cât și să ofere informații valide.

Astfel a fost creat Health Records, fiind bazată pe conceptul de FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources – Resurse de sănătate rapide și interoperabile)

 „Pacientul în centrul tratamentului prin oferirea accesului și controlului direct al propriilor dosare medicale – acesta a fost unul dintre principalele puncte de focus o vreme îndelungată, pentru noi la Cedar-Sinai. Suntem încântați să vedem că Apple acționează în acest domeniu, oferind un astfel de acces utilizatorilor iPhone.” – afirmă Darren Dworkin, Chief Information Officer la Cedar-Sinai.

În momentul actual, Health Records este valabil numai pentru pacienții afiliați la anumite instituții de tratament, precum Johns Hopkins Medicine, Penn Medicine, Dignity Health, Rush University Medical Center și multe alte clinici și spitale din Statele Unite ale Americii.

Mai multe informații despre implicarea companiei Apple în medicină se pot găsi mai jos:

Apple Heart Study: vor putea smartwatch-urile Apple să detecteze fibrilația atrială?

FDA aprobă Kardiaband, primul device medical utilizat împreună cu Apple Watch pentru obținerea unui EKG

Apple țintește implicarea activă în asistența medicală primară