BREAKING NEWS. Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină 2020: Michael Houghton, Harvey J. Alter, Charles M. Rice

  • Eliminare Hepatita C



BREAKING NEWS. Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină 2020 este acordat laureaților Michael Houghton, Harvey J. Alter și Charles M. Rice pentru descoperirea virusului hepatitic C. Urmăriți totul LIVE pe pagina de Facebook Raportuldegardă.ro:

Virusul hepatitic C este responsabil pentru numeroase cazuri de hepatită, la nivel mondial: în 2015, Organizația Mondială a Sănătății estima că 1.5% din persoanele din regiunea geografică europeană suferă de această infecție. Harvey J. Alter a observat pentru prima oară apariția hepatitei post-transfuzionale, în urma utilizării produselor pe bază de sânge care erau lipsite de VHB, descriind astfel hepatita non-A non-B. Michael Houghton a identificat, cu certitudine, virusul, și a dezvoltat primele teste de diagnostic. Charles M. Rice a confirmat rolul VHC în hepatita transfuzională.

abonare
Descoperirile celor trei laureați ai Premiului Novel pentru Medicină sau Fiziologie 2020: Descoperirea virusului hepatitic C
Descoperirile celor trei laureați ai Premiului Novel pentru Medicină sau Fiziologie 2020: primul pas a fost identificarea noii hepatite non-A non-B, al doilea pas a fost descoperirea virusului cauzator, iar al treilea pas a fost confirmarea legăturii etiologice dintre cele două evenimente.

Citește și: