CNAS începe negocierile pentru noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C

  • Eliminare Hepatita C



Încep negocierile pentru noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat începerea procesului de negociere pentru încheierea de noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C, pentru un număr total de 13.000 pacienţi eligibili.

Noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C vizează:

abonare
  • 12.100 pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată);
  • 750 pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată;
  • 100 pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză;
  • 50 pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.

Dacă în etapa actuală de tratament fără interferon a hepatitei cronice virale C, care se încheie la 30 iunie, este disponibil un singur medicament (DCI) pentru fiecare grup de pacienţi, în etapa viitoare de tratament se urmăreşte disponibilitatea a câte două sau trei DCI substituibile pentru fiecare grup de pacienţi, cu excepţia grupului pacienţilor cu fibroză F4 şi ciroză decompensată. Şi durata tratamentului va fi diferenţiată în funcţie de categoria de pacient şi starea clinică prezentă a acestuia, de la 8 până la 24 săptămâni, urmând a fi stabilită de medicul curant.

Deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor respective au la dispoziţie cinci zile lucrătoare să îşi exprime disponibilitatea pentru negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat.

„Pentru viitoarea etapă contractuală avem din nou o majorare a numărului de pacienţi ce vor putea fi incluşi în tratament şi deja se observă că ne apropiem de momentul în care nu va mai trebui să ţinem cont de stadiul fibrozei în acordarea tratamentului. În condiţiile în care recent am revizuit mecanismele specifice contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, acestea devin un excelent instrument de eficientizare a resurselor bugetare limitate în beneficiul pacienţilor, urmărindu-se astfel reducerea incidenţei hepatitei C în Romania, în concordanţă cu obiectivele prevăzute în programul de guvernare, dar şi cu cele stabilite la nivelul UE şi OMS” – Răzvan Vulcănescu, Preşedintele CNAS

Știrea în format video poate fi urmărită mai jos:

Articole recomandate: