#ASCO2017: Date noi despre beneficiile avelumab

  • Imuno-oncologia



Merck KGaA şi Pfizer au prezentat la #ASCO2017 (www.emdserono.com) un număr de 13 abstracte despre studiile clinice cu avelumab, împotriva a şapte tipuri de tumori. Alianţa globală Merck KGaA şi Pfizer are ca subiect principal imuno-oncologia şi dezvoltarea programelor clinice internaţionale care să investigheze avelumab ca o monoterapie.

Avelumab este un anticorp specific pentru proteina PD-L1 (programmed death ligand 1) şi acţionează atât asupra sistemului imun dobândit, cât şi asupra sistemului imun înnăscut. Prin legarea de proteina PD-L1, avelumab demonstrează capacitatea de a induce citotoxicitate celulară dependentă de anticorpi.

abonare

La #ASCO2017 au fost prezentate pentru prima dată:

  • date preliminare din studiul JAVELIN Merkel 200, avelumab fiind primul tratament pentru pacienţii cu carcinom cu celule Merkel;
  • studiu multicentic cu avelumab în prima linie mMCC (Merkel cell carcinoma) la pacienţii care nu beneficiaza de un tratament prioritar sistematic;
  • o prezentare orală cu rezultate din procesul JAVELIN Renal 100 (prima linie de avelumab şi terapia axitinib – inhiba receptorii tirozin kinazelor – la pacienţii cu carcinom renal);
  • avelumab în cancerul la plămâni, cancer metastatic de prostată, carcinom avansat de cap şi gât şi limfom cu celule B.

    Sursa: www.cancer.gov.com

Aprobarea tratamentului

FDA (Food and Drug Administration) a acordat o aprobare rapidă pentru avelumab, în vederea tratamentului mMCC la adulţi şi pacienţi de 12 ani cu carcinom urotelial avansat. Aceşti pacienţi au demonstrat o progresie a bolii în timpul chimioterapiei sau de-a lungul unui an de tratament cu chimioterapie pe bază de platină.
Programul clinic JAVELIN include 30 de studii clinice, printre care se numără şi studii de faza a treia şi în jur de 5.200 de pacienţi care suferă de mai mult de 15 tipuri de tumori. Rezultatele programului JAVELIN au fost susţinute de aprobările FDA.

“Prezenţa noastră completează un an plin de evenimente, apărute imediat după ce FDA a acordat două aprobări pentru avelumab”, spune Luciano Rosseti, şeful departamentului de Investigare şi Dezvoltare din cadrul Merck KGaA, Darmstadt, Germania.“Suntem entuziasmaţi să distribuim datele despre avelumab în tratarea carcinomului cu celule Merkel şi a carcinomului urotelial”
“Datele noastre la ASCO în acest an subliniază potenţialul anticorpului avelumab în monoterapie, şi de asemenea într-o combinaţie de regimuri“, împărtăşeşte Chris Boshoff, M.D, vicepreşedintele departamentului de Imuno-Oncologie.