Move ECG: Prevenția complicațiilor cardiovasculare cu ajutorul unui EKG mobil

  • Medicina digitală



Move ECG (EKG-ul mobil) este un ceas special: prezintă funcția de realizare a electrocardiogramei (EKG) și aduce promisiunea de a salva multe vieți prin monitorizarea continuă a semnelor vitale ale persoanei care îl poartă. Dispozitivul a fost deja aprobat de către FDA (Food and Drug Administration).

Episoadele de fibrilație atrială pot să nu apară în cabinetul doctorului, motiv pentru care Move ECG vine în ajutorul atât al pacientului, cât și al doctorului, îmbunătățind relația acestora.

abonare

În cazul în care pacientul simte palpitații, acesta trebuie doar să își atingă degetele de cadranul ceasului și în 20 de secunde se va înregistra o electrocardiogramă cu trei electrozi: doi pe spate și unul pe față. Măsurătoarea începe în momentul în care se ating ambele părți ale ceasului și se termină când ceasul vibrează.

Înregistrarea va apărea instantaneu în aplicația instalată pe telefon, pacientul fiind alertat atunci când se detectează fibrilația atrială. Mai mult decât atât, ECG poate fi transmisă imediat cardiologului, care decide următorii pași spre eliminarea unor evenimente nedorite.

Ceasul și aplicația care ajută la prevenirea unor evenimente nedorite. Sursă foto: https://ww w.withings.com/

De asemenea, este bine cunoscut faptul că activitatea fizică are un impact major în ceea ce privește sănătatea inimii. Move ECG poate înregistra și afișa pașii, distanța, etajele urcate, precum și intensitatea activității din ziua respectivă.

Un alt avantaj este reprezentat de durata de viață a bateriei (12 luni), precum și rezistența la apă (până la 50 de metri).

Fibrilația atrială este cea mai frecventă aritmie (1/4 adulți din Europa sau Statele Unite ale Americii o au). Această tulburare de ritm cardiac poate duce la insuficiență cardiacă și risc major pentru accident vasculare cerebral (1/3 cazuri). Fibrilația atrială poate fi atât simptomatică (puls neregulat, dispnee, fatigabilitate etc), cât și asimptomatică.

Citește și: