Roche Days: 10 ani de când tehnicile moderne de diagnostic ajută medicii și pacienții din România

  • PHARMA



Divizia de Diagnostic a Roche România sărbătorește în acest an 10 ani de activitate în țara noastră, aniversare marcată prin evenimentul Roche Days care a reunit experți de renume internațional, oameni de știință, medici și specialiști din peste 8 țări.

Întâlnirea a avut ca scop dezbaterea noilor tendințe în domeniul inovațiilor care oferă posibilitatea unui screening, unui tratament și a unei diagnosticări eficiente.

abonare

În ceea ce privește screening-ul și prevenția, domeniile vizate în cadrul evenimentului au inclus oncologia și bolile care afectează sănătatea femeii (infecția cu virusul HPV, cancerul de col uterin). De asemenea, au fost dezbătute metode de îmbunătățire a colaborării dintre medici, accentul fiind pus pe importanța unei abordări multidisciplinare în diagnosticul diferitelor afecțiuni.

Mai mult decât atât, discursurile au acoperit și impactul pe care îl are tehnologia în acest domeniu al medicinei, mai exact modul în care diagnosticul poate fi digitalizat alături de avantajele și dezavantajele implementării algoritmilor de inteligență artificială în laboratorul de analize.

„Laboratorul reprezintă motorul transformării digitale a medicinei” – afirmă Manuel Keller, Solution Implementation Lead, Roche Diagnostics International Ltd.

Începând cu anul 2009, România beneficiază de soluțiile de diagnostic propuse de Roche Diagnostics, mai bine de 400 de laboratoare din țară fiind dotate cu echipamente, aparatură și reactivi pentru analize, de cea mai înaltă calitate. De atunci și până în 2018, datorită accesului la soluții de ultimă generație, rata de testare împotriva anumitor afecțiuni precum bolile cardiovasculare sau infecția cu virus HPV a crescut considerabil – de la 8700 (în 2009) la 27000 (în 2018) pentru virusul HPV; de la 28000 (în 2009) la 98000 (2018) pentru bolile cardiovasculare.

„În această eră modernă a îngrijirilor de sănătate, tehnicile de diagnostic nu se mai rezumă doar la a informa un medic dacă un pacient are sau nu, o anumită afecțiune. Diagnosticul in vitro este „campionul tăcut” ce influenţează peste 60% din deciziile clinice, dar reprezintă doar 2% din cheltuielile totale ale sistemului sanitar.”, a declarat Nora Galli, Country Manager al Roche Diagnostics România.

Soluțiile inovatoare de diagnostic vin atât în ajutorul medicilor, îmbunătățind calitatea deciziilor pe care le iau, cât și în ajutorul pacienților, oferind posibilitatea unei personalizări a tratamentului și scăzând incidența potențialelor afecțiuni ale sănătății. Concomitent cu aceste avantaje, tehnicile moderne de diagnostic conduc la scăderi ale diferitelor costuri, oferind în același timp rezultate mai bune în domeniul sănătății.

Citește și: