Bristol-Myers Squibb finalizează preluarea Celgene, creând o companie biofarmaceutică de top

  • PHARMACompania farmaceutică Bristol-Myers Squibb a anunțat finalizarea achiziției companiei britanice Celgene Corporation, după primirea aprobărilor necesare din partea tuturor autorităților guvernamentale prevăzute de către acordul de fuziune și, conform anunțului din 12 aprilie 2019, după aprobarea din partea acționarilor Bristol-Myers Squibb și Celgene. Tranzacția are ca efect crearea unei companii biofarmaceutice de top, care își propune să ofere pacienților medicamente inovatoare. 

Aceasta este o zi importantă pentru Bristol-Myers Squibb, deoarece reunim știința de top, medicamentele inovatoare și talentul incredibil al Bristol-Myers Squibb și Celgene, pentru a crea un lider al companiilor farmaceutice. Împreună cu francizele noastre de top în oncologie, hematologie, imunologie și boli cardiovasculare, și una dintre cele mai diverse și promițătoare linii de produse aflate în dezvoltare din industrie, știu că vom continua să ne îndeplinim viziunea de a transforma viețile pacienților prin știință și cercetare. Sunt încântat de oportunitățile pentru angajații noștri actuali și pentru noii colegi pe care îi primim în cadrul companiei, lucrând împreună pentru a oferi pacienților medicamente inovatoare” – a precizat Dr. Giovanni Caforio, Președinte și Director Executiv al Bristol-Myers Squibb.

Odată cu finalizarea achiziției, în conformitate cu termenii acordului de fuziune, Celgene a devenit o filială deținută integral de către Bristol-Myers Squibb Company. În baza fuziunii, acționarii Celgene au primit pentru fiecare acțiune: o acțiune Bristol-Myers Squibb, 50.00 dolari în numerar fără dobândă și un drept contingent tranzacționabil (Contingent Value Right/CVR), care va îndreptăți posesorul să primească o plată de 9.00 dolari în numerar, dacă se îndeplinesc anumite etape ulterioare de reglementare. Acțiunile Celgene nu se mai tranzacționează după închiderea bursei de astăzi. În data de 21 noiembrie 2019, acțiunile nou emise ale Bristol-Myers Squibb și CVR-urile vor fi tranzacționate în cadrul bursei din New York, CVR-urile fiind comercializate sub simbolul „BMYRT”.

abonare

De la data anunțării tranzacției, pe 3 ianuarie 2019, s-au realizat o serie de progrese concrete în ceea ce privește îndeplinirea principalilor indicatori de valoare ai fuziunii, inclusiv:

  • progrese referitoare la brevetul pentru Revlimid (lenalidomidă);
  • aprobarea din partea Food and Drug Administration (FDA) pentru Inrebic (fedratinib) în tratamentul anumitor forme de mielofibroză;
  • aprobarea din partea FDA pentru Reblozyl (luspatercept-aamt) în tratamentul anemiei la pacienții adulți cu beta talasemie
  • depunerea documentației spre aprobare pentru luspatercept și ozanimod în Statele Unite ale Americii și Europa.

De asemenea, compania a făcut un progres important și în ceea ce privește planificarea unei integrări de succes. Pentru o perspectivă generală asupra companiei fuzionate și a etapelor îndeplinite în așteptarea finalizării tranzacției, accesați www.bestofbiopharma.com.

Bristol finalizează preluarea Celgene
Achiziția Celgene Corporation de către Bristol-Myers Squibb are ca efect crearea unei companii biofarmaceutice de top, care își propune să ofere pacienților medicamente inovatoare. Sursa: Pixabay

Status actualizat cu privire la cesionarea Otezla

Conform informării din 26 august 2019, referitoare la procesul de aprobare a tranzacției, Celgene a încheiat acordul de cesionare a drepturilor internaționale asupra Otezla (apremilast) către Amgen, pentru 13.4 miliarde dolari în numerar, ca urmare a finalizării fuziunii cu Bristol-Myers Squibb. Pe 15 noiembrie 2019, Bristol-Myers Squibb a anunțat decizia Comisiei Federală pentru Comerț a Statelor Unite ale Americii (FTC) de a accepta acordul propus, referitor la fuziunea în curs de finalizare a Bristol-Myers Squibb și Celgene, ceea ce a permis părților să încheie fuziunea. Bristol-Myers Squibb așteaptă ca cesionarea Otezla să fie finalizată imediat după încheierea fuziunii și planifică să prioritizeze utilizarea încasărilor pentru reducerea datoriei.

Programul de răscumpărare accelerată a acțiunilor

Totodată, Bristol-Myers Squibb a anunțat decizia Comitetului Director de a autoriza răscumpărarea a 7 miliarde dolari din acțiunile Bristol-Myers Squibb. Cu ocazia acestei autorizații, Bristol-Myers Squibb a încheiat acorduri de răscumpărare accelerată a acțiunilor (ASR) cu Morgan Stanley & Co. LLC și Barclays Bank PLC pentru a reachiziționa, în total, 7 miliarde dolari din acțiunile Bristol-Myers Squibb. Bristol-Myers Squibb preconizează că va finanța această răscumpărare de acțiuni cu numerar disponibil. Aproximativ 80% din acțiunile ce vor fi reachiziționate în cadrul tranzacției vor fi obținute de Bristol-Myers Squibb pe 27 noiembrie 2019. Numărul total de acțiuni răscumpărate în final sub acest program va fi stabilit odată cu înțelegerea finală și se va baza pe o reducere asupra prețului mediu ponderat în funcție de volum a acțiunilor Bristol-Myers Squibb pe durata perioadei de ASR. Bristol-Myers Squibb anticipează finalizarea tuturor răscumpărărilor de acțiuni până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2020.

Numiri în comitetul director

Așa cum a fost anunțat anterior, în legătură cu finalizarea tranzacției, Michael Bonney, Dr. Julia A. Haller și Phyllis Yale s-au alăturat comitetului director al Bristol-Myers Squibb, numărul membrilor comitetului crescând de la 11 la 14. Michael Bonney și Dr. Haller au făcut parte din comitetul director al Celgene până la finalizarea tranzacției. Cei trei directori noi aduc un set valoros de competențe și o experiență semnificativă, utilă pentru afacerea Bristol-Myers Squibb.

Consultanți

Morgan Stanley & Co. LLC este consultantul financiar principal al Bristol-Myers Squibb, iar Evercore și Dyal Co. LLC vor activa de asemenea în calitate de consultanți financiari ai Bristol-Myers Squibb. Kirkland & Ellis LLP este consilierul juridic al Bristol-Myers Squibb. J.P. Morgan Securities LLC este consultantul financiar principal, iar Citi este consultantul financiar al Celgene. Wachtell, Lipton, Rosen & Katz este consilierul juridic al Celgene.

Citește și: