#EADV2018. Inhibitor selectiv JAK1 eficient în dermatită atopică moderată și severă în studii stadiu 2

  • Biotehnologie



Noi rezultate din studiul de faza 2b în curs de desfășurare, privind eficacitatea și siguranța inhibitorului selectiv JAK1 upadacitinib, administrat pe cale orală, o dată pe zi, la pacienții adulți cu dermatită atopică moderată până la severă, prezentate în cadrul Congresului Asociației Europene de Dermatologie și Venerologie 2018 (EADV 2018).

Rezultatele dintr-o analiză intermediară pre-specificată din faza 2b a arătat că tratamentul cu 7,5 mg, 15 mg sau 30 mg de upadacitinib a determinat îmbunătățiri majore ale leziunilor cutanate și ale pielii, cu diferențe semnificative statistic față de placebo în săptămâna 32.

abonare

A fost observată o îmbunătățire semnificativă a pruritului față de valoarea inițială în toate grupele de tratament cu upadacitinib în săptămâna 32. Pacienții re-randomizați la upadacitinib au obținut o îmbunătățire de 53/44/61% a mâncărimii în cazul dozelor de 7,5/15/30 mg, comparativ cu înrăutățirea cu 6% a mâncărimii la pacienții cărora li s-a administrat placebo, măsurată prin scala numerică de evaluare a pruritului (NRS) .

Rezultatele unei analize suplimentare a unui subgrup de pacienți a arătat că upadacitinibul a îmbunătățit mâncărimea și calitatea somnului pacienților cărora li s-a administrat upadacitinib (30 mg, o dată pe zi) comparativ cu placebo în săptămâna 16.

În acest studiu, nu s-au detectat semnale noi de siguranță. Au existat două evenimente adverse grave în grupul placebo re-randomizate pentru a primi 30 mg de upadacitinib, incluzând o infecție gravă și un caz de cancer de piele nemelanom. Nu au apărut evenimente cardiovasculare, malignități, altele decât cancerul de piele non-melanom, tromboza venoasă profundă sau embolie pulmonară.

Rezultatele intermediare au fost raportate dintr-un studiu multicentric, de fază 2b, multicentric, controlat cu placebo, randomizat, dublu-orb, cu ​​grupuri  paralele proiectat pentru a evalua siguranța și eficacitatea administrării de upadacitinib la pacienții adulți (166 participanți) cu dermatită atopică moderată până la severă, necontrolate prin tratamente topice sau pentru care tratamentele topice nu au fost recomandate din punct de vedere medical.

Obiectivul primar al studiului a fost reprezentat de schimbarea procentuală medie față de valoarea inițială în scorul de scorul de severitate EASI ( Eczema Area and Severity Index, index de severitate și arie a eczemei ) la 16 săptămâni. Obiectivele secundare au inclus proporția pacienților care au obținut EASI 90, EASI 75, scor ala evaluării globale a investigatorilor (IGA) de 0 sau 1 și schimbări procentuale în scala numerică de evaluare a pruritului (NRS).

În cadrul studiului, pacienții au completat un chestionar de simptome și de impact zilnic, care a inclus trei elemente pentru a evalua mâncărimea și durerea pielii (mâncărime în timpul somnului, mâncărime la trezire, dureri de piele) și trei elemente pentru a evalua impactul asupra somnului (dificultății în a adormi, impactul asupra somnului, treziri în timpul nopții).

În perioada 1 (16 săptămâni), subiecții au fost randomizați într-un raport de 1: 1: 1: 1 la unul din cele patru grupuri de tratament (7,5 / 15/30 mg, o dată pe zi și un grup placebo). În perioada 2 (72 săptămâni), fiecare grupă de upadacitinib a fost re-randomizată într-un raport 1: 1 pentru a continua administrarea sau trecerea pe placebo (retragere). Pacienții randomizați pentru placebo în perioada 1 au fost re-randomizați în săptămâna 16 fie pentru administrarea de upadacitinib 30 mg o dată pe zi, fie pentru placebo. După patru săptămâni de re-randomizare (săptămâna 20), terapia de salvare cu upadacitinib 30 mg o dată pe zi a fost furnizată pentru cei u un răspuns mai mic decât EASI 50.

Ce este dermatita atopică?

Dermatita atopică este o boală comuna cronică inflamatorie a pielii cu co-morbidități asociate. O treime dintre pacienți au boală moderata până la severă, care se manifestă ca o erupție debilitantă, pruriginoasă, cu o povară fizică, psihologică și economică semnificativă.

Simptomele asociate cu dermatita atopică pot avea un impact profund asupra calității vieții pacienților, provocând disconfort și durere, și afectând capacitatea lor de a dormi. Rezultatele rezultatelor raportate de pacienți sunt încurajatoare și oferă o perspectiva asupra îmbunatățirii oferite de upadacitinib la pacienții cu dermatită atopică moderată până la severă.”- cercetătorul principal Dr. Jonathan Silverberg, profesor asociat de Dermatologie, Științe Medicale Sociale și Medicină Preventivă, Universitatea Northwestern Facultatea Feinberg School of Medicine

Ce este Upadacitinib?

Upadacitinib este un inhibitor selectiv JAK1 administrat pe cale orală, dezvoltat pentru dermatită atopică moderată până la severă și alte boli cu implicarea sistemului imun precum artrita reumatoidă, artrita psoriazică, boala Crohn -pentru care sunt în desfășurare studii de stadiu 3, colita ulcerativă și spondilita anchilozantă.

Acesta este un medicament experimental (în august 2018 au început studii de stadiu 3) și nu este aprobat de autoritățile de reglementare. Siguranța și eficacitatea nu au fost stabilite.

Citește și: