ÎNREGISTREAZĂ-TE. Sănătatea – sursă de competitivitate: Investiția în sistemul sanitar și aportul vieții sănătoase la economie

  • Mass-mediaÎNREGISTRARE. Conferința „Sănătatea – sursă de competitivitate: Investiția în sistemul sanitar și aportul vieții sănătoase la economie” va avea loc marți, 14 septembrie, începând cu ora 15:00 și va reuni reprezentanți ai autorităților, mediului academic, societății civile și industriei. Evenimentul va fi transmis LIVE și pe YouTube și Facebook.

Speranța de viață sănătoasă este un indicator pe care nu-l ignoră nicio economie serioasă. Orice investiție în sistemul de Sănătate este, de fapt, o investiție în creșterea competitivității economiei.

abonare

Atunci când vorbim de „cheltuieli de sănătate”, vorbim, de fapt, de investiții: cheltuielile reale sunt cele cu boala, cu scăderea capacității de muncă și cu ieșirea salariaților din viața ocupată – toate acestea pe o piață a muncii deficitară și foarte tensionată. Cum pot fi prioritizate investițiile în sănătate? Oficiali decidenți de la Ministerul Sănătății și cel al Finanțelor, alături de autorități locale, economiști și reprezentanți ai industriei sănătății discută la conferința CursDeGuvernare despre impactul investițiilor în sănătatea populației asupra economiei și a pieței muncii.

Sănătatea – sursă de competitivitate: Investiția în sistemul sanitar și aportul vieții sănătoase la economie