Portofoliul Janssen România, extins prin adăugarea medicamentelor orfane pentru hipertensiunea arterială pulmonară ale Actelion

  • PHARMACompania Farmaceutică a Johnson & Johnson a anunţat finalizarea procesului de repatriere a operaţiunilor Actelion pentru România, proces încheiat cu succes la finalul anului trecut. Janssen România adaugă la portofoliul său local cea de-a șasea arie terapeutică, cea a hipertensiunii pulmonare, alături de domeniile cardiovascular și metabolism, imunologie, oncologie și hematologie, neuroştiinţe, boli infecţioase și vaccinuri.

Johnson & Johnson a anunţat în luna iunie 2017 achiziţia Actelion, o companie biofarmaceutică lider în hipertensiunea pulmonară. Actelion are o tradiţie de 20 de ani în dezvoltarea terapiilor inovatoare, care au contribuit la îmbunătățirea vieţii a peste 70.000 de pacienți din întreaga lume. Valoarea totală a achiziţiei se ridică la aproximativ 30 de miliarde de dolari,  fiind cea mai mare investiție realizată de Johnson & Johnson vreodată.

abonare

„Suntem optimişti că vom putea îmbunătăţi rezultatele terapeutice obţinute de pacienţii diagnosticaţi cu hipertensiune arterială pulmonară (HTAP) datorită produselor din această a şasea arie terapeutică pe care o avem în portofoliu – hipertensiunea arterială. Viziunea noastră este să transformăm această afecţiune dintr-una considerată fatală, într-una cronică, şi, în cele din urmă, vindecabilă. Ne dorim ca pacienţii cu afecţiuni cardiopulmonare să poată avea o viaţă normală. În ultimii 20 de ani, progresele realizate în tratarea HTAP au adus beneficii semnificative: supravieţuirea la şapte ani de la diagnostic a crescut de la 30% la aproximativ 60%. Cu toate acestea, vorbim, în continuare, despre o nevoie mare de tratament, neacoperită, asupra căreia echipa noastră îşi concentrează activitatea pentru a o adresa”- Christian Rodseth – Managing Director Janssen România, Administrator Johnson & Johnson România.

Ca rezultat al procesului de repatriere, două produse Actelion, medicamente orfane, intră în portofoliul Janssen România, ambele având indicaţie pentru hipertensiunea arterială pulmonară, unul dintre acestea fiind indicat şi pentru administrarea la copii.

Ce este HTAP?

Hipertensiunea arterială pulmonară (HTAP) este o boală rară cu o prevalenţă estimată de 150-180 de pacienţi la un milion de locuitori. HTAP este un subtip al hipertensiunii pulmonare, care se caracterizează prin creşterea presiunii la nivelul arterelor pulmonare.

„HTAP apare atunci când diametrul arterelor mici din interiorul plămânilor se reduce, ceea ce duce la îngreunarea circulaţiei sângelui prin plămâni. Cu trecerea timpului, această presiune crescută poate afecta funcţionarea inimii. Simptomele sunt asemănătoare cu ale astmului şi includ respiraţia îngreunată, oboseala, umflarea gambelor şi a extremităţilor inferioare ale abdomenului şi gâtului, precum şi durere la nivelul pieptului” – Cristian Benza, Director Medical, Janssen România.

Citește și: