Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat cu servicii integrate din Cluj

  • Acces la inovațieDupă 10 ani de prezență pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat multidisciplinar cu servicii integrate din oraș. Spitalul, a cărui construcție a început în aprilie 2017, reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din țară. Valoarea totală a acestui proiect de investiții depășește 18 milioane de euro.

“Suntem foarte bucuroși să finalizăm un spital pentru Cluj, un campus medical cu servicii integrate, care duce mai departe promisiunea noastră de a transforma orașul într-o nouă capitală a sănătății. Încă de la prima clinică deschisă aici, acum 10 ani, Clujul a devenit un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național, iar ulterior am direcționat aici cele mai mari bugete de investiții, după București. Doar proiectul de spital se ridică la peste 18 milioane de euro, la care se adaugă alte sume investite în policlinici, dar și achiziția unor companii locale. Așa cum știți, ne-am consolidat și mai mult poziția în Transilvania, prin integrarea unora dintre cei mai buni furnizori medicali locali, care vor deservi și mai bine nevoile noului spital: laboratorul de anatomie patologică Santomar, serviciul de ambulanță PromptUrg, centrul de kinetoterapie și fizioterapie Kinetic.

Le mulțumesc medicilor, unii dintre cei mai buni, care ni s-au alăturat și care vor lucra de acum în noul spital. Acest spital pune la dispoziția clujenilor cea mai modernă tehnologie medicală, axată pe chirurgie clasică și minim invazivă, aceasta din urmă devenind un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. În primul an de funcționare, estimăm un flux de peste 20.000 de vizite medicale în spital și în ambulatoriu”, a punctat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

În cadrul conferinței de presă organizate cu ocazia inaugurării primului spital privat cu servicii integrate din Cluj, au luat cuvântul (de la stânga la dreapta): Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, Director Medical, Spitalul Regina Maria, Cluj; Fady Chreih, CEO, Rețeaua de sănătate Regina Maria; Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu
În cadrul conferinței de presă organizate cu ocazia inaugurării primului spital privat cu servicii integrate din Cluj, au luat cuvântul (de la stânga la dreapta): Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, Director Medical, Spitalul Regina Maria, Cluj; Fady Chreih, CEO, Rețeaua de sănătate Regina Maria; Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu

Noul spital este localizat în centrul orașului, pe Calea Dorobanților, nr. 29, oferind astfel acces rapid la servicii medicale, atât clujenilor, cât și pacienților din județele limitrofe. În acest moment, echipa întregului campus medical REGINA MARIA Cluj numără 423 de angajați, din care 184 sunt cadre medicale, iar compania are în vedere și ale angajări în cursul anului viitor.

abonare

“Sunt onorat să coordonez echipa de medici a Spitalului REGINA MARIA din Cluj. Suntem aici o echipă unită, formată din profesioniști cu experiență dobândită, inclusiv în afara țării. Alături de ei, și bazându-ne pe dotările de ultimă generație ale noului spital, misiunea noastră, de a asigura pacienților servicii medicale la standarde occidentale, este mult mai ușor de îndeplinit. În spital vom trata adulți și copii, având avantajul oferit de un spital monobloc, în care, de la diagnosticul la tratamentul celor mai complicate cazuri, își aduc aportul echipe multidisciplinare, ce vor conlucra pentru rezolvarea optimă, individualizată, a fiecărui caz.

Cred că viitorul este al medicinei centrate pe pacient și am certitudinea că, alături de colegii mei, vom continua să facem cinste îndelungatei tradiții medicale clujene. Construim relația medic-pacient bazată pe încredere, demnitate și respect reciproc. Asigurăm o alternativă viabilă, prin profesioniști cu experiență, dotări și condiții de cazare, pacienților care își caută sănătatea în spitalele vestice.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, Director Medical al Spitalului REGINA MARIA din Cluj.

Domnul Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, prezentând secția de chirurgie a noului spital REGINA MARIA din Cluj
Domnul Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, prezentând secția de chirurgie a noului spital REGINA MARIA din Cluj

Cu o suprafață de peste 7.000 mp, construcția ocupă 7 niveluri: parter, patru etaje supraterane și două subterane. Pentru realizarea spitalului, au lucrat 170 de oameni.

Spitalul REGINA MARIA Cluj

Aparatura disponibilă în Spitalul REGINA MARIA din Cluj este de ultimă generație, menită să asigure servicii medicale la cele mai înalte standarde de calitate. Cele mai avansate echipamente sunt cele din dotarea departamentelor de imagistică, neonatologie și chirurgie. Printre acestea se numără un ecograf adus în premieră în România – un sistem premium cu ultrasunete care utilizează tehnologia unică UltraFast™.

Spitalul dispune, de asemenea, de un sistem complet de imagistică General Electric, cu aplicații în chirurgie, pediatrie, ginecologie și ortopedie. Totodată, din primul trimestru al anului viitor, spitalul va deveni centru de referință General Electric în imagistică dedicată patologiei sânului, iar laboratorul va integra un departament de genetică moleculară – al doilea după cel din București, precum și o divizie specializată de anatomie patologică.

Salon din cadrul noului spital REGINA MARIA din Cluj
Salon din cadrul noului Spital REGINA MARIA din Cluj

Grija față de sănătatea celor mici se reflectă în noul spital de la Cluj prin secția de pediatrie. Aceasta cuprinde departamentul de specialități chirurgicale pediatrice extins pe un întreg etaj, precum și ambulatoriul dedicat exclusiv copiilor, compus din 7 cabinete de consultații și cameră de gardă 24/7.

Maternitatea integrată în spital asigură pacientelor îngrijire într-un mediu sigur și prietenos – echipele de medici răspund solicitărilor într-un timp foarte scurt datorită sistemului performant de apelare, aflat în dotarea fiecărui salon. Pentru că primele clipe din viața copilului sunt foarte importante, medicii doresc să implementeze tehnica “contact piele-la-piele” (“skin-to-skin”). Astfel, imediat după naștere, copilul este plasat la pieptul mamei, interacționând direct cu ea. De asemenea, specialiștii REGINA MARIA acreditați internațional IBCLC în consultanță în alăptare, oferă suport prospetelor mame în primele ore de viață ale nou-născutului.

O parte din secția de pediatrie din cadrul noului spital REGINA MARIA din Cluj
O parte din secția de pediatrie din cadrul noului Spital REGINA MARIA din Cluj

Spitalul oferă clujenilor și locuitorilor din regiune o gamă complexă de specialități medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie, chirurgie generală, ortopedie. În plus, spitalul dispune de un centru de imagistică, un laborator integrat de analize medicale și cameră de gardă. Ambulatoriul reunește specialități medicale aflate în conexiune strânsă cu secțiile spitalului, astfel încât pacienții beneficiază de investigații complete și sunt pregătiți pentru o intervenție chirurgicală sau supravegheați postoperator.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA în Cluj

Compania este prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă din anul 2008 și a raportat creșteri constante de la an la an. Numarul clienților care au accesat abonamentele medicale oferite de REGINA MARIA este de peste 35.000 și provin de la companii din Cluj. Odată cu deschiderea noului spital, angajații companiilor abonate vor putea beneficia și de discount-uri la serviciile medicale accesate în spital, în funcție de pachetul contractat.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA reunește peste 5.000 de angajați și colaboratori în cele 56 de locații proprii din București și din țară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 2,8 milioane de pacienți. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 500.000 de abonamente medicale. În cifre, rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 56 de locații proprii, 6 spitale, 4 centre ce spitalizare de zi, 3 maternități, 8 campusuri medicale, 19 centre de imagistică, 33 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 290 de policlinici partenere in țară.

Citește și: