Semne Vitale cu Dr. Marius Geantă: Ce am făcut în ultimii 100 de ani? Inovațiile așteptate pentru a controla pandemia: secvențierea genomului, vaccinul ARNm, analiza datelor

  • Health literacyUrmăriți noua ediție a emisiunii „Semne Vitale cu Dr. Marius Geantă – despre viață, oameni, știință și inovație”.

Iată care sunt temele emisiunii:

  • Ce am făcut în ultimii 100 de ani? Inovațiile așteptate pentru a controla pandemia: secvențierea genomului, vaccinul ARNm, analiza datelor
  • Exemplul Taiwan. Cum au reușit să controleze răspândirea virusului folosind noile tehnologii disponibile și datele?
  • De ce a fost crucială secvențierea genomului SARS-CoV-2 pentru controlul pandemiei și cum a fost posibilă într-un timp atât de scurt?
  • Impactul noilor variante SARS-CoV-2. Care sunt tehnologiile care ne pot ajuta în această luptă?
  • Aprobarea condiționată a vaccinurilor ARNm în UE. Cum luăm decizia de a ne vaccina?

Dr. Marius Geantă este președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, o organizație neguvernamentală din România, axată pe inovație în sectorul sănătății. Scopul Centrului pentru Inovație în Medicină este de a scurta timpul scurs de la apariția inovațiilor în sectorul medical și aplicarea acestora, astfel încât să poată beneficia de ele atât pacienții români, cât și cei din alte părți ale lumii.

abonare

Dr. Marius Geantă este un pionier în domeniul medicinei personalizate în România și Europa Centrală și de Est și este implicat în numeroase proiecte pan-europene, precum Information Technology: The Future of Cancer Treatment, DigiTwins Consortium, International Consortium for Personalised Medicine, Public Health Genomics Network, PECAN, Building Blocks for Personalised Medicine. Aflați mai multe detalii.

Emisiunea este acum disponibilă și pe:

Citește și:

Dr. Marius Geantă lansează emisiunea Semne Vitale – despre viață, oameni, știință și inovație. Primul episod: Ce personaj esențial are imunitate împotriva Covid-19?