#ACC21. Interviu cu Prof. Dr. G. Andrei Dan: „Congresul Colegiului American de Cardiologie de anul acesta reprezintă o răscruce importantă în cercetare”

  • CardiologieEdiția cu numărul 70 a Congresul Colegiului American de Cardiologie (ACC – American College of Cardiology) s-a desfășurat în format virtual în perioada 15-17 mai, adaptându-se provocărilor impuse de pandemie și în 2021. Cu toate acestea, calitatea conținutului științific și a posibilității de interacțiune între membrii comunității medicale s-a menținut la standarde înalte. Peste 3500 de abstracte din 76 de țări au fost acceptate în cadrul congresului și aproximativ 200 de sesiuni educaționale au figurat pe agenda științifică. O serie de studii s-au remarcat în domenii precum insuficiența cardiacă, fibrilația atrială, boala cardiacă ischemică, aducând noi date relevante pentru practica medicală dar și perspective asupra design-ului de studii clinice. În prim-plan au fost și rezultate mult așteptate pe parcursul ultimului an privind managementul cazurilor COVID-19.

Prof. Dr. Gheorghe Andrei Dan, Șeful Secției de Cardiologie și al Clinicii de Medicină Internă de la Spitalul Colentina, fost Președinte al Societății Internaționale de Farmacoterapie Cardiovasculară (ISCP) a comentat 10 dintre subiectele prezentate în cadrul congresului ACC 2021, într-un interviu pentru platforma Medic.raportuldegarda.ro, platformă dedicată medicilor și profesioniștilor din domeniul sănătății.

abonare

Citește și: