#AHA18. Cântăritul zilnic poate ajuta la scăderea în greutate

  • Health literacyMonitorizarea comportamentului sau a greutății corporale poate crește gradul de conștientizare a modului în care schimbări comportamentale influențează pierderea în greutate. Rolul central al auto-monitorizări în controlul greutății este susținut de rezultatele unui nou studiu prezentat în cadrul Sesiunilor Științifice ale Asociației Americane a Inimii (AHA) 2018.

Persoanele care s-au cântărit o dată pe săptămâna, sau deloc, nu au scăzut în greutate pe perioada de urmărire de un an a studiului, pe când cei care s-au cântărit de 6 sau 7 ori pe săptămână  au scăzut cu 1,7%, semnificativ statistic.

abonare
aha18-grafic-autocantarire-scadere-greutate
Scăderea în greutate în funcție de frecvența de cântărire și schimbarea acesteia (sursă: AHA).

Cercetătorii au examinat modul de cântărire a 1.042 de adulți (78% bărbați, 90% rasa albă, vârsta medie de 47 ani) pentru a vedea dacă acesta are vreun efect asupra greutății corporale. Datele folosite fac parte din studiul în desfășurare, Health eHeart, și au fost transmise la distanță de către participanți atunci când s-au cântărit (fără o intervenție, ghidare sau stimulente din partea cercetătorilor).

Au fost identificate mai multe tipare de autocântărire, de la cei care se cântăresc zilnic sau aproape zilnic, la cei care nu folosesc aproape niciodată cântarul la domiciliu.

aha18-grafic-autocantarire-patern
Frecvența de autocântărire și dinamica acesteia în timp (sursă: AHA).

Studiul Health eHeart este un studiu asupra sănătății cardiovasculare, la care se poate înscrie orice adult cu o adresă de email. Sunt colectate sondaje și rezultate raportate de pacient. Este încurajată conectarea la studiu a unei game largi de dispozitive și aplicații electronice, astfel încât datele colectate de ele să poate fi donate și livrate bazei de date privind starea de sănătate eHeart.

Citește și: