ÎNREGISTREAZĂ-TE. Conferința de Medicină Personalizată 2020, în contextul Săptămânii Europene a Biotehnologiei

  • Medicina personalizată



Tema Săptămânii Europene a Biotehnologiei 2020 (28 Septembrie – 2 Octombrie) e “Inovația este în genele noastre”. Centrul pentru Inovație în Medicină (InoMed) va marca Săptămâna Biotech 2020 prin ediția a 5-a a Conferinței de Medicină Personalizată, organizată online. Înscrie-te acum!

  • Biotehnologia se află în centrul activităților de control al pandemiei Covid-19, de la dezvoltarea tehnicilor de diagnostic bazate pe rt-PCR pentru SARS-CoV-2, la dezvoltarea unui vaccin împotriva bolii;
  • Prin biotehnologie se obțin medicamente esențiale pentru tratamentul unor boli grave (cancer, poliartrita reumatoidă, psoriazis, astm bronșic), dar și vaccinuri (inclusiv cele aflate în fazele avansate de cercetare pentru Covid-19).

InoMed, în parteneriat cu EuropaBio, Local American Working Group, Foundation Medicine și Roche, marchează Săptămâna Europeană a Biotehnologiei prin organizarea ediției a 5-a a Conferinței de Medicină Personalizată și prin derularea unei campanii de comunicare asupra beneficiilor biotehnologiei în domeniul sănătății.

abonare

Mai mult ca oricând, în anul 2020 discutăm despre beneficiile biotehnologiei, deși poate nu suntem chiar pe deplin conștienți că facem acest lucru. În centrul luptei din laboratoare împotriva pandemiei Covid-19 se află biotehnologia. La baza testelor diagnostice de tip rt-PCR pentru SARS-CoV-2 se află biologia moleculară, după cum vaccinurile aflate în diverse faze de dezvoltare se bazează pe biotehnologie, fiind produse biologice. Așadar, nu există un context mai potrivit pentru a discuta despre beneficiile biotehnologiei decât în acest an”, a explicat Dr. Marius Geantă, Președinte Centrul pentru Inovație în Medicină.

Pornind de la tema Săptămânii Europene a Biotehnologiei 2020 – “Inovația este în genele noastre” – Conferința de Medicină Personalizată va beneficia de prezența unor experți de top din domeniul biotehnologiei, precum:

  • Eric Green, Director al National Human Genome Research Institute, USA

  • Bogi Eliasen, Director of Health, Institute for Future Studies din Copenhaga, Danemarca
  • Nick Guldemond, Professor of Integrated Care & Technology, Leiden University Medical Center, Olanda
  • Henrique Martins, fost coordonator al e-Health Network, Președinte al Board-ului Shared Services din Ministerul Sănătății, Portugalia
  • Benedikt Westphalen, Head of Molecular Diagnostics and Therapy Program and the Molecular Tumour Board, Comprehensive Cancer Centre, Ludwig-Maximilians-University of Munich, Germania

„Pandemia Covid-19 este o criză de sănătate publică, dar a cărei rezolvare depinde foarte mult de fiecare dintre noi, de responsabilitatea individuală față de starea de sănătate. De aceea, credem că este un moment foarte bun pentru o discuție aplicată despre medicina personalizată, centrată pe fiecare persoană. Conduita pro-sănătate a fiecăruia dintre noi poate fi maximizată numai dacă și cadrul de organizare a sistemului de sănătate este adecvat, iar sistemul de sănătate este rezilient. Experții pe care i-am invitat vor discuta despre cum putem avea o abordare eficientă la nivel individual – va fi prezentat conceptul de humanome – dar și la nivelul sistemului de sănătate – vor fi prezentate conceptele de digital health system și building blocks of personalised healthcare”, a explicat Dr. Marius Geantă.

Accesați agenda evenimentului.

Înscrierea este gratuită, accesând următoarele linkuri:

Urmăriți-ne LIVE și pe pagina de Facebook: