VIDEO. Dr. David Greenberg: Importanța vaccinării pentru prevenirea bolilor infecțioase la copii

  • Health literacy



În zilele noastre, ne bucurăm de vieți mai lungi și mai sănătoase decât în orice altă perioadă din istoria omenirii. Acest lucru se datorează progresului accelerat care a avut loc în domeniul științelor medicale în ultimele secole. Totuși, puține inovații au jucat un rol la fel de important ca vaccinurile, când vine vorba despre prevenirea bolilor infecțioase și a deceselor infantile.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), între 2-3 milioane de vieți sunt salvate anual datorită vaccinării. În perioada 2000-2016, vaccinarea antirujeolică și antirubeolică au dus la o scădere cu 84% a cazurilor de deces cauzate de rujeolă și cu 97% a cazurilor de deces cauzate de rubeolă. Vaccinarea la scară largă a dus la eradicarea a 17 boli la nivel mondial, multe dintre ele fiind responsabile pentru o mare parte dintre cazurile de mortalitate infantilă.

abonare

În clipul următor, dr. David Greenberg, specialist la nivel mondial în boli infecțioase și pediatrie, vorbește despre importanța vaccinării pentru prevenirea bolilor infecțioase la copii.

Dr. Greenberg atrage atenția asupra faptului că părinții care aleg să nu vaccineze copiii:

„Decizia de a nu vaccina copiii este o decizie în sine. Decizia de a nu-ți proteja copilul este una foarte gravă. Nu recomand niciunui părinte să ia această decizie” – dr. David Greenberg

Articole recomandate:

Cum se obține un vaccin: drumul din laborator către cabinetele medicilor

Gardasil 9 – Vaccinul care poate preveni până la 90% dintre tipurile de cancer asociate cu HPV

Cui este recomandat vaccinul anti-HPV Gardasil 9

#ACC18. STUDIU: Vaccinarea anti-gripală scade riscul de deces la pacienții cu insuficiență cardiacă