#ASCO2017: Parteneriat FDA-CancerLinq pentru “a evalua impactul unui medicament în viața reală imediat după aprobare”

  • Medicina digitalăLa doar câteva ore de la anunțul parteneriatului cu NCI (National Cancer Institute – Institutul național de cancer) , ce vizează dezvoltarea unei baze de date îmbunătățite a pacienților bolnavi de cancer,  CancerLinQ anunță o nouă colaborare, de această dată cu FDA (US Food and Drug Administration).

„Această colaborare se concentrează pe una din principalele provocări ale oncologiei – să învățăm rapid despre impactul terapiilor asupra bolnavilor de cancer din lumea reală, încă din momentul în care un medicament este aprobat” – Clifford A. Hudis, CEO ASCO, președinte CancerLinQ.

Cu ocazia Congresului Societății Americane de Oncologie Clinică 2017 (#ASCO2017), CancerLinQ a anunțat colaborarea cu FDA, în vederea obținerii rapide a informațiilor despre tratamentul pacienților în viața reală, precum și despre posibilele efecte care pot apărea în acest timp. De asemenea, se vor monitoriza diferite terapii recent aprobate, pentru a putea determina avantajele sau dezavantajele pe care acestea le au asupra pacientului.

abonare

 

Toleranța la un anumit tratament și efectele adverse ce pot surveni odată cu acesta sunt direct influențate de starea de sănătate a pacientului. În cele mai multe cazuri, pe lângă cancerul propriu-zis, bolnavii suferă și de alte afecțiuni (cardiace, respiratorii etc), care pot să nu fie luate în considerare în momentul inițierii unui tratament. Astfel, parteneriatul dintre CancerLinQ și FDA își propune să urmărească și felul în care este aplicată terapia și să împărtășească cercetările cu comunitatea oncologilor, pentru a putea îmbunătăți în permanență medicația pacienților cu cancer.

„Prin urmărirea experienței pe care o au pacienții din lumea reală, avem oportunitatea de a primi alte informații față de cele obținute în studiile clinice și, de asemenea, de a avansa dezvoltarea medicamentelor pentru cancer, centrate pe pacient” – Sean Khozin, director FDA.

Pentru a citi întregul abstract, intrați aici.

Pentru mai multe detalii despre originea și scopul CancerLinq, accesați articolul.