#COVID19. Grupul Novartis în România susține sistemul de sănătate din România cu aproximativ 480.000 USD

  • PHARMADiviziile Novartis Pharma și Novartis Oncology, precum și Sandoz anunță că își oferă suportul pentru sistemul sanitar din România printr-o donație de aproximativ 480.000 USD, pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19.

  • Aproximativ 380.000 USD (1.700.000 RON) merg către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, pentru a contribui la instituirea unui fond de urgență pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale care sunt necesare în acest moment pentru siguranța personalului medical și pentru tratarea pacienților din România. Autoritățile din sistemul sanitar din România vor coordona alocarea resurselor către spitalele care au cea mai mare nevoie.
  • 50.000 USD (220.000 RON) merg către cinci spitale (Bucureși, Cluj Napoca, Iași, Ploiești și Târgu Mureș) care tratează pacienți cu COVID-19, pentru a sprijini financiar achiziția unor echipamente de protecție, materiale, bunuri și echipamente medicale.
  • 100.000 de doze de azitromicină (250 mg), produsă de Sandoz merg către Institutul Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și către rețeaua națională de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19. Această cantitate acoperă tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienți.

Această contribuție face parte dintr-un set de programe inițiate de Novartis ca răspuns la situația creată de pandemia de COVID-19 și este finanțată din fondul global Novartis COVID-19 Response Fund.

abonare

 „Mă bucur că, împreună cu domnul profesor Alexandru Rafila, am reușit să obținem, prin donație, această cantitate de medicamente esențiale în spitalele de boli infecțioase și în alte unități medicale care tratează pacienți cu COVID-19. Ne confruntăm, în prezent, cu o nevoie continuă și în permanentă creștere de resurse pentru tratamentul adecvat al pacienților spitalizați cu COVID-19. Apreciem gestul și mobilizarea grupului Novartis/Sandoz de a susține, prin această donație, tratamentul a 5.000 de pacienți cu boli cronice asociate COVID-19, care necesită azitromicină în combinații terapeutice care au dat deja rezultate”, a declarat domnul Profesor Dr. Adrian Streinu-Cercel, Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Sandoz Târgu Mureș lucrează 24/7 pentru a asigura cantitatea necesară de medicamente.

„Mulțumim Grupului Novartis în România pentru acest gest important de solidaritate. Ne bucurăm că în aceste momente dificile partenerii noștri dau dovadă de unitate, de implicare și mai ales de umanitate. Doar împreună vom înfrânge acest virus!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Sprijinul Grupului Novartis în România face parte dintr-o serie de măsuri și inițiative ale companiei pentru a asigura menținerea sănătății și siguranței angajaților, cadrelor medicale și pacienților, precum și pentru a livra, fără întreruperi, medicamente către pacienți. Unele dintre aceste măsuri presupun că majoritatea angajaților lucrează de acasă cel puțin până pe data de 1 mai 2020.

Între timp, unitatea de producție Sandoz Târgu Mureș lucrează 24/7 pentru a asigura cantitatea necesară de medicamente. Aceste inițiative din România sunt parte a unui amplu program global de răspuns la situația creată de pandemia COVID-19. Acest program include măsuri pentru protejarea și sprijinul angajaților și pacienților, eforturi de colaborare pentru descoperirea de medicamente, susținerea de studii clinice pentru medicamentele deja existente în portofoliul Novartis, precum și angajamentul Sandoz de a păstra prețul stabil pentru o serie de medicamente esențiale care pot ajuta în tratamentul COVID19.

„Continuăm să ne respectăm angajamentul de a sprijini sistemul de sănătate, autoritățile și pacienții din România. Ne alăturăm efortului comun și oferim sprijin suplimentar pentru a ajuta autoritățile române să acopere nevoi urgente și de bază, pentru menținerea siguranței personalului medical din țară și pentru tratarea pacienților”, a completat Eugen Grecu, Country President al Grupului Novartis în România.

Citește și: