#COVID19. Sandoz, parte a grupului Novartis, donează 100.000 de doze de hidroxiclorochină, pentru tratamentul a peste 4.000 de pacienți COVID-19

  • PHARMA



Sandoz, divizia de generice și biosimilare Novartis, continuă să susțină sistemul de sănătate din România în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 și donează 100.000 de doze de hidroxiclorochină, un medicament generic antimalarie.

Compania răspunde astfel cererii primite din partea Ministerului Sănătății. Aceste doze vor fi distribuite spitatelor, pentru tratarea a peste 4.000 de pacienți spitalizați și diagnosticați cu COVID-19, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autoritățile din România.

abonare

„Prețuiesc implicarea socială și sprijinul remarcabil venit din partea companiei pentru a susține eforturile noastre pentru depășirea crizei. Echipa Ministerului Sănătății lucrează 24 de ore din 24 pentru a găsi resursele de care este nevoie și pentru a lua măsurile adaptate situației și orice sprijin este binevenit și în beneficiul pacienților noștri”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății în România.

Hidroxiclorochina – un medicament inclus în protocolul național standard pentru tratarea pacienților cu COVID-19, elaborat de Ministerul Sănătății din România

Hidroxiclorochina, un medicament care se folosește de multă vreme în tratarea malariei și care are indicații și în tratamentul lupusului eritematos și poliartritei reumatoide, este parte din studiile clinice pentru tratamentul pacienților cu COVID-19. În timp ce comunitatea medicală își pune mari speranțe în combinațiile de tratament care includ acest medicament, datele științifice care să ateste eficacitatea sunt unele preliminare și este nevoie de o evaluare mai îndelungată.

 

Protocolul de tratament stabilit de Ministerul Sănătății din România include hidroxiclorochina, pe lângă alte tratamente recomandate pentru pacienții spitalizați cu COVID-19. 

Hidroxiclorochina este aprobată în Statele Unite, de către FDA, și este folosită de multă vreme în tratamentul malariei și al unor boli autoimune, inclusiv lupus eritematos și poliartrita reumatoidă, la adulți.

Deși în prezent nu există un tratament aprobat pentru COVID-19, hidroxiclorochina a arătat rezultate pozitive în stadii incipiente ale studiilor in vitro  și este folosită în tratamentul împotriva COVID-19, inclusiv în România, în concordanță cu protocolul național. Grupul Novartis în România încurajează utilizarea tratamentului cu  hidroxiclorochină în conformitate cu protocolul național elaborat de Ministerul Sănătății, pentru pacienții spitalizați, aflați sub supraveghere medicală.

Novartis donează către România în pandemia COVID19

Eforturile de susținere a României în lupta împotriva COVID-19

Această donație vine în completarea contribuției de aproximativ 480.000 USD pe care Grupul Novartis în România a făcut-o sistemului național de sănătate pentru a susține lupta împotriva COVID-19. Contribuția amintită a constat în aproximativ 380.000 USD către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, pentru a sprijini fondul de urgență pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale, ce sunt alocate spitalelor care au nevoie de ele, sub coordonarea autorităților sanitare din România; în 50.000 USD sprijin financiar pentru 5 spitale care tratează pacienți cu COVID-19 și 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și rețelei naționale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19.

Contribuția face parte dintr-un set de programe pe care Novartis le-a inițiat, la nivel global, ca răspuns la situația creată de pandemia de COVID-19. Sandoz și-a luat angajamentul de a dona, la nivel mondial, 130 milioane de doze de hidroxiclorochină generică pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Citește și: