ESC-HF 2021. Cele mai importante subiecte prezentate în cadrul congresului de Insuficiență Cardiacă al Societății Europene de Cardiologie

  • CardiologieCel mai mare congres științific destinat insuficienței cardiace, ESC-HF, s-a desfășurat în format virtual în perioada 29 iunie – 1 iulie 2021, adaptându-se provocărilor impuse de pandemie și în acest an. Cu toate acestea, calitatea conținutului științific și a posibilității de interacțiune între membrii comunității medicale s-a menținut la standarde înalte, conform președintelui Asociației de Insuficiență Cardiacă din cadrul ESC, Prof. Andrew Coats.

Peste 8.000 de delegați au participat în format virtual, noile restricții impuse de pandemie dovedindu-se benefice prin facilitarea accesului mult mai larg la conținutul științific. O serie de sesiuni s-au remarcat în domeniul insuficienței cardiace, precum cea care a adus noutăți privind ghidul pentru IC al ESC, noile clase terapeutice sau sesiuni legate de noile tehnologii digitale în IC.

abonare

Prof. Dr. Antoniu Petriș, din cadrul UMF “Grigore T. Popa” Iași, președinte al Grupului de Lucru de Insuficiența Cardiacă din cadrul Societății Române de Cardiologie, a comentat 10 dintre multitudinea subiectelor prezentate în cadrul congresului ESC-HF 2021, într-un interviu pentru platforma Medic.raportuldegarda.ro, platformă dedicată medicilor și profesioniștilor din domeniul sănătății.

Accesați interviul.

Antoniu Petriș

Citește și: