Noul centru Surgical Training Institute, lansat în cadrul Ponderas Academic Hospital

  • Acces la inovațieNoul centru Surgical Training Institute (STI) a fost lansat pe data de 20 noiembrie 2019 în cadrul Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de sănătate Regina Maria. Coordonat de Prof. Dr. Cătălin Copăescu, noul centru este dedicat instruirii în chirurgia minim invazivă și intervențiilor asistate robotic sau endoscopic. Echipa de experți din România și de peste hotare are o experiență de peste 20 ani în organizarea de cursuri și a instruit peste 2500 de participanți până acum.

Noul centru Surgical Training Institute
Lansarea centrului Surgical Training Institute a avut loc în contextul Săptămânii dedicate chirurgiei minim invazive.

Nevoia constantă de educație a medicilor, dublată de evoluția tehnologică accelerată a aparaturii medicale, a impus actualizarea STI pentru pregătirea continuă, în beneficiul pacienților. Noul centru pune la dispoziția medicilor, studenților și asistenților medicali un spațiu mai generos, echipat adecvat pentru însușirea cunoștiințelor și aptitudinilor necesare utilizării noilor tehnologii, sub atenta coordonare a experților și în cadrul programelor educaționale cu recunoaștere internațională.

abonare

„Procesul de instruire nu este unul simplu și presupune un cadru dedicat, timp, experți, mentori pregătiți și dedicați, iar scenariul se repetă permanent pentru că mereu apar noi tehnologii sau îmbunătățiri ale acestora. Este important ca spitalele să se implice tot mai mult în procesul de educare a specialiștilor, iar rolul nostru ca medici este să ne instruim colegii” – a declarat Prof. Dr. Cătălin Copăescu, Director Executiv Surgical Training Institute (STI).

Noul centru Surgical Training Institute din cadrul Ponderas Academic Hospital
Spațiul extins al centrului conține 9 posturi de training, cât și un robot chirurgical daVinci Xi.

Astfel, spațiul extins al centrului conține 9 posturi de training și aparatură de ultimă generatie, iar numărul de experți naționali și internaționali s-a mărit. În scopul unei colaborări internaționale de tip real-time, centrul a fost completat și cu echipamente care suportă transmisiuni 3D 4K pentru video-conferințe și demonstrații operatorii din țară sau străinătate. Programul Surgical Training Institute acoperă mai multe domenii, printre care endoscopie, chirurgie generală, ginecologie, urologie, ORL, ortopedie, neurochirurgie sau chirurgie robotică, iar cursurile se vor desfășura cu o frecvență mai ridicată.

„În 2010, când am cunoscut echipa domnului Dr. Cătălin Copăescu și am acreditat primul centru de excelență (Surgical Review Corporation, SUA) m-am bucurat să cunosc un colectiv atât de dedicat pacienților, dar și instruirii continue a medicilor. Astăzi sunt mândru să fi contribuit la evoluția remarcabilă a spitalului Ponderas Academic Hospital, singurul din lume care deține acreditări internaționale pentru 6 Centre de Excelență. Existența Surgical Training Institute în Romania are un rol foarte important în creșterea și dezvoltarea numeroșilor medici din România și din străinătate”- „-a completat Dr. Neil E. Hutcher, Președintele Consiliului de Administrație al Surgical Review Corporation, prezent la evenimentul de lansare.

Lansarea noului centru Surgical Training Institute (STI)
Fady Chreih – CEO Rețeaua de sănătate Regina Maria, Dr. Neil Hutcher – Președintele Consiliului de Administrație al Surgical Review Corporation și Prof. Dr. Cătălin Copăescu, Director Executiv Surgical Training Institute

Detalii despre cursurile centrului Surgical Training Institute se pot găsi la adresa www.surgicaltraininginstitute.com/courses/all.

Despre Ponderas Academic Hospital, Parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria

Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din România cu 6 acreditări internaționale ce pune la dispoziție servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de analize și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice (STI), robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 270 asistenți, care au tratat peste 300.000 de pacienți și au realizat 30.700 de intervenții chirurgicale minim invazive,peste 1.100 intervenții robotice și 8.700 intervenții bariatrice.

Citește și: