Apple țintește implicarea activă în asistența medicală primară

  • Medicina digitalăInteresul pe care compania Apple îl are în domeniul sănătății devine din ce în ce mai proeminent. Recent, compania a urmărit dezvoltarea diverselor startup-uri cu temă medicală, precum Crossover Health, în vederea colaborării. Este însă incert dacă Apple urmărește deținerea și conducerea unui lanț de clinici medicale sau pur și simplu dorește comercializarea pe o scară largă a produselor ce pot îndeplini funcții asemănătoare anumitor device-uri medicale (Apple Watch).

Compania Apple și-a arătat interesul în extinderea acțiunilor sale spre domeniul biomedical, astfel încât, la numai câteva săptămâni de la lansarea ultimelor modele de iPhone și Apple Watch Series, aceasta a menționat potențiala achiziție a unui startup medical, numit Crossover Health.

abonare

Crossover Health este o companie care își propune să reinventeze serviciul de sănătate prin reducerea costurilor, îmbunătățirea stării de sănătate a populației, precum și prin dezvoltarea unei abordări inovative în ceea ce privește prevenția bolilor. Mai mult de atât, startup-ul folosește o aplicație mobilă care eficientizează realizarea și respectarea programărilor. Printre clienții Crossover Health se numără Apple și Facebook.

Sursă imagine: hitconsultant.net
Facilitățile oferite de Crossover Health

Toate elemente precizate mai sus explică atenția pe care acest startup o primește de la Apple. Discuțiile despre extinderea Apple către asistența medicală primară datează de mai bine de un an și se pare că acum compania este pe punctul de a face următorii pași în această direcție.

Richard Milani, de la Ochsner Health System din New Orleans – unul dintre primele spitale care folosesc smartwatch-ul de la Apple drept device medical de monitorizare – este de acord cu inițiativa luată de companie și o susține:

„Nu m-ar surprinde o asemenea mișcare având în vedere că Apple a demonstrat că interesul pe care îl are în sănătate nu este unul superficial. Asistența medicală primară are mare nevoie să fie regândită și reimaginată” – Richard Milani

Etapele parcurse de Apple până în acest moment în direcția sănătății

În septembrie 2017, compania a lansat a treia generație de ceasuri inteligente, Apple Watch Series 3. Ceasul este capabil să monitorizeze ritmul inimii cu o precizie net superioară generației anterioare. Din acest motiv, Apple în parteneriat cu Universitatea Standford și compania de telemedicină American Well au inițiat studiul “Apple Heart Study”. Acesta cercetează capacitatea Apple Watch Series 3 de a detecta potențialele dereglări de ritm cardiac, în special în fibrilația atrială.

Imagine preluată de pe www.apple.com

În cazul în care obiectivul va fi atins, ceasul inteligent va urmări aprobare din partea FDA pentru utilizarea lui drept device medical. În acest fel va putea fi folosit efectiv în timpul actului medical, generând un diagnostic valid și devenind un instrument precis de screening pentru pacienții cu risc ridicat de tulburări de ritm.

De curând, Apple a fost acceptată pentru a lua parte la proiectul-pilot de reglementare în medicina digitală, proiect inițiat de FDA. Acesta urmărește reglementarea device-urilor medicale capabile să obțină date semnificative despre pacienți, date care să ajute în prevenția, diagnosticul sau tratamentul diferitelor afecțiuni.