INFOGRAFIC. Insuficiența cardiacă, o complicație frecventă la pacienții cu diabet zaharat

  • Health literacy



Mai mult de jumătate dintre decesele pacienților cu diabet zaharat sunt cauzate de bolile cardiovasculare.

Una dintre cele mai frecvente boli întâlnite în acest caz este insuficiența cardiacă. Apare precoce, înaintea infarctului miocardic și accidentului vascular cerebral și se asociază cu cel mai grav prognostic.

abonare

Infograficul de mai jos ilustrează date statistice care corelează incidența bolilor cardiovasculare cu diabetul. Mai multe detalii despre această relație pot fi citite în acest articol.

infografic-legatura-insuficienta-cardiaca-diabet
Mai mult de jumătate din decesele pacienților cu diabet zaharat sunt cauzate de bolile cardiovasculare.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel global. În România, aproximativ 1 milion de persoane suferă de insuficiență cardiacă, în ultimii 10 ani înregistrându-se o tendință a creșterii ratei de incidență.

Din acest motiv, în fiecare oră, în țară sunt diagnosticate 5 cazuri noi, efectuate 12 internări și înregistrat 1 deces. Mai multe detalii despre incidența insuficienței cardiace în România găsiți în acest articol.

Se estimează faptul că până în anul 2040, la nivel mondial, 1 din 10 adulți va suferi de o formă de diabet, iar 90% dintre aceștia vor avea diabet zaharat de tip 2.

Ce este mai exact insuficiența cardiacă, cum se manifestă și ce impact are asupra pacienților? Găsiți răspunsurile în acest articol.

PODCAST. #ReGândim Medicina: Diabetul zaharat – schimbare majoră de viziune. Cum ar trebui să abordăm boala despre care aparent știam totul?

Citește și: