INTERVIU. Mihaela Radu – De ce este important să discutăm altfel despre cancer?

  • Altfel despre Cancer
  • Health literacy



Centrul pentru Inovație în Medicină, în parteneriat cu compania farmaceutică AbbVie, a lansat în luna decembrie a anului 2017, campania „Să discutăm altfel despre cancer”. Această campanie are ca scop schimbarea atitudinii și a percepției românilor în legătură cu cancerul, pornind de la argumentele științifice despre boala oncologică. Inițiativa va aduce o importantă contribuție la prevenirea, diagnosticarea precoce și creșterea accesului la diagnosticul de precizie și tratament potrivit, personalizat pentru pacientul cu cancer.

Mihaela Radu – Pacientă cu cancer la sân, a discutat într-un interviu acordat redacției Raportuldegarda.ro, altfel despre cancer și despre cum, de 7 ani este o învingătoare în lupta cu acesta:

abonare

„Cancerul nu este neapărat condamnare la moarte. Dacă ajungi la medic în fază incipientă, cancerul este vindecabil și, trecând prin boală ești mai atent la tine, la ce îți transmite corpul tău (…), vezi viața altfel, ai alte trăiri. La mine cel puțin asa a fost, am devenit dintr-o dată foarte optimistă, am descoperit lucruri pe care îmi doream să le realizez, dar pe care din diverse motive nu le atingeam. Acum, mi-am făcut timp pentru mine și făcând aceste lucruri mi-am dat curaj. Ar trebui ca oamenii să privească altfel atunci când sunt diagnosticați. Cancerul trebuie privit altfel, să nu ne mai gandim că dacă avem cancer vom muri. Eu am zis că trebuie să mai trăiesc, nu să mi se încheie viața la 40 de ani. Pot spune că în ultimii 6 ani am realizat mai mult decât am realizat oricând în viața mea”.