Pembrolizumab, disponibil în România, în regim compensat, pentru pacienții cu cancer pulmonar metastatic și melanom

  • Health literacy
  • Imuno-oncologia



Tratamentul cu pembrolizumab (Keytruda) este acum disponibil și în România, în regim compensat, pentru pacienții cu cancer pulmonar metastatic și pentru cei cu melanom avansat, metastatic sau nerezecabil.

Terapia poate dubla șansele de supraviețuire în cazul persoanelor cu cancer pulmonar metastatic, fiind utilizată drept primă linie de tratament. De asemenea, rezultate majore s-au obținut și în cazul pacienților cu melanom, pembrolizumab conducând la o îmbunătățire semnificativă a ratei de supraviețuire.

abonare

Compania farmaceutică MSD este cea care lansează în țara noastră pembrolizumab, o inovație remarcabilă în tratamentul cancerului pulmonar metastatic și al melanomului. Mai mult decât atât, tratamentul este disponibil în sistem compensat.

“MSD este unul din pionierii schimbării de paradigmă în tratamentul cancerului, cercetarea desfășurată de compania noastră în domeniul imuno-oncologiei avansând cel mai rapid din industria farmaceutică. MSD are un program extins de dezvoltare clinică, fapt care ne-a permis să demonstrăm că terapia cu KEYTRUDA este eficientă în tratarea mai multor tipuri de cancere. Avem încredere că și practica medicală locală va confirma aceste rezultate spectaculoase la pacienții români eligibili cu cancer pulmonar și melanom” – a declarat Nicolas Renard, Director General MSD România.

În acest moment, pembrolizumab este cea de-a doua imunoterapie disponibilă în sistem compensat din România, prima fiind nivolumab.

Pembrolizumab este aprobat în mai mult de 90 de țări. În Europa, indicațiile terapeutice ale medicamentului aprobate în prezent sunt:

  • melanom, cancer pulmonar non-microcelular (monoterapie și în combinație);
  • limfom Hodgkin clasic (LHc) recidivat sau refractar;
  • carcinom urotelial local avansat sau metastatic;
  • carcinom cu celule scuamoase al capului şi gâtului, recurent sau metastatic.

Citește și: