Platforma digitală care promite să transforme asistența medicală a bolnavului cu cancer

  • Medicina digitală



O nouă platformă digitală va permite medicilor specialiști să colaboreze împreună rapid și eficient pentru a oferi pacienților cel mai potrivit tratament.

Companiile Roche și GE Healthcare au anunțat că lucrează împreună pentru a dezvolta o platformă digitală menită să ofere soluții pentru fluxuri de lucru și aplicații digitale care să sprijine deciziile clinice.

abonare

„Este pentru prima dată când doi jucători majori din domeniul sănătății au combinat zona digitală, diagnosticele in-vivo şi in-vitro, la un nivel atât de ridicat. Noi credem că această alianță va ajuta la accelerarea oferirii de soluții pentru sănătate bazate pe date precise, pentru clienți, pacienți și întreaga industrie de sănătate” – Kieran Murphy, Preşedinte & CEO GE Healthcare

Proiectul – o premieră în industria medicală – va permite analiza și integrarea facilă a datelor in-vivo și in-vitro, a datelor pacienților și a bunelor practici medicale. De asemenea, platforma va permite monitorizarea în timp real a pacienților și a celor mai noi rezultate din cercetare. Medicii vor beneficia de sprijin pentru a alege cele mai bune tratamente pentru pacienți.

Potrivit Roche, echipele de oncologi formate din mai mulți specialiști vor avea la dispoziție o serie de date cuprinzătoare, pe care le pot revizui, compara și pe baza cărora vor decide tratamentul pentru pacienții care suferă de cancer. În privința îngrijirii intensive, datele care provin de la echipamentele de monitorizare ale spitalelor vor fi integrate cu markerii biologici și genomul pacienților, pentru a ajuta medicii să identifice sau chiar să prevină complicații severe, înainte ca acestea să aibă loc.

„Acest parteneriat unic va aduce soluții inovatoare și noi perspective în ceea ce privește deciziile clinice. Țelul nostru este de a sprijini medicii și alți parteneri implicați, spre beneficiul pacienților, prin oferirea sprijinului în luarea deciziilor, la momentul potrivit și cu un suport digital cuprinzător” – Roland Diggelmann, CEO Roche Diagnostics

Roche Diagnostics este liderul mondial în diagnosticul in-vitro, iar GE Healthcare este lider la nivel global în echipament de imagistică medicală.

Glosar:

  • Diagnosticele in-vivo sunt teste sau observații făcute pe țesutul viu al întregului organism viu, într-un mediu controlat. Aceste teste se practică în laboratoare de specialitate de către profesioniști în domeniul medical.
  • Diagnosticele in-vitro sunt teste care pot detecta boli, anumite manifestări clinice sau infecții. Unele teste sunt folosite în laboratoare de specialitate, în timp ce altele pot fi folosite de la domiciliu de către consumatori.

Alte articole relevante:

Roche lansează în România primul portal online dedicat exclusiv personalului medical

Roche lansează prima platformă online dedicată exclusiv informațiilor despre cancerul la sân

FDA a aprobat primul medicament cu un senzor digital încorporat, pentru monitorizarea administrării corecte

Apple, Fitbit, Johnson & Johnson, Roche și Samsung – selectate de FDA pentru proiectul-pilot de reglementare în medicina digitală