„Câștigăm speranță pentru femeile din România” – Dr. Florin Buicu, președinte Comisia de Sănătate, Camera deputaților

  • Health literacyCancerul de sân este unul dintre cele mai des întâlnite tipuri de cancer, cu o prevalență și mortalitate crescute, atât în România, cât și în întreaga lume. Inegalitățile în managementul acestei maladii au reprezentat subiectul unei întâlniri la nivel înalt la Parlamentul României. Dezbaterea reprezintă primul pas al campaniei de mobilizare „Câștigăm speranță pentru femeile din România”, inițiată de Fundația Renașterea și Centrul pentru Inovație în Medicină, cu sprijinul Novartis.

Dr. Florin Buicu, președinte Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților a vorbit în cadrul acestui eveniment despre mai multe măsuri care ar putea fi adoptate pentru a îmbunătăți situația pacientelor cu cancer de sân avansat, în special măsuri care ar putea scurta timpul de așteptare pentru terapiile inovatoare.

abonare

„Vorbim despre o inițiativă de reglementare a activității ANMDM (Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale) care să îmbunătățească activitatea acesteia, astfel încât partea de înregistrare să nu mai fie așa de lungă”.

Citește și: