#EADV2018. Terapia KPL-716, eficientă prin țintirea inflamației asociate pruritului cronic

  • Dermatologie
  • Health literacyPrimele date asupra profilului de siguranță și tolerabilitate și efectulului anti-pruritic al inhibării OSMRβ, utilizând KPL-716, au fost prezentate în cadrul Congresului Asociației Europene de Dermatologie și Venerologie 2018 (EADV 2018). Acestea susțin dezvoltarea clinică suplimentară pentru pruritul cronic.

KPL-716 este un anticorp monoclonal complet uman a receptorului anti-oncostatină M beta (OSMRβ) – implicat în căile de semnalizarea IL-31 (implicată în prurit) și oncostatină M (implicată în inflamația și fibroza TH2) . Studiul a evaluat siguranța și tolerabilitatea unei doze unice de KPL-716 și a folosit dermatita atopică (DA) ca proxy al bolilor pruritice determinate de IL-31, pentru a evalua legarea de țintă și primele semne ale eficacității.

abonare

Studiul randomizat, dublu-orb, cu grup placebo de control, cu doză unică ascendentă a KPL-716 a inclus 50 voluntari sănătoși (VS) și 32 subiecți adulți cu dermatită atopică (AD) moderată până la severă cu prurit moderat până la sever, urmăriți 60 de zile de la administrarea KPL-716.

Administrarea intravenoasă (IV) sau subcutanată (SC) a KPL-716 a fost realizată în doze ascendente:VS IV: 1,5, 5, 10 și 20 mg / kg; VS SC: 1,5 mg / kg și 360 mg; DA IV: 0,3, 1,5 și 7,5 mg / kg; DA SC: 1,5 mg / kg.

Siguranța și tolerabilitatea au fost evaluate înainte de creșterea dozei. Medicamentele interzise pe perioada studiului au inclus corticosteroizi topici din Ziua -7 până în Ziua 28; medicamente de salvare a fost furnizate pentru acutizări ale DA.

Nu au existat decese, reacții adverse severe sau întreruperi cauzate de reacții adverse. Reacțiile adverse înregistrate au fost rare și nu au fost depende de doză. Acestea au fost reprezentate de cefalee ușoară, flushing ușor, anemie ușoară, amețeli și somnolență ușoară. Nu au existat reacții la perfuzie și s-au observat reacții la locul de injectare la nici unul dintre subiecții cu injectare subcutanată.

Pentru evaluarea eficacității a fost folosită scara WI-NRS (The Worst Itch Numeric Rating Scale), utilizată pentru evaluarea severității pluritului pe o perioadă de 24 de ore. WI-NRS medie săptămânală în Ziua 28 a fost comparată între KPL-716 7,5 mg / kg IV (n = 10) și placebo IV (n = 10). Media medie săptămânală de bază WI-NRS a fost echilibrată: 8,0 (KPL-716) față de 8,2 (placebo).

  • Schimbările medii procentuale ale mediei săptămânale WI-NRS au fost mai mari la beneficiarii KPL-716 față de placebo: –40,4% față de -17,6%.
  • Un procent mai mare de beneficiari KPL-716 au demonstrat o scădere cu ≥4 puncte în media săptămânală WI-NRS față de placebo: 50% față de 10%.
  • Scăderea maximă a WI-NRS a fost mai mare în cazul beneficiarilor KPL-716 față de placebo: ≥8 puncte față de 4 puncte, cu o scădere cu ≥6 puncte la 30% din beneficiarii KPL-716.
  • Scăderea medie procentuală a indexului de arie și gravitate a eczemelor (EASI Eczema Area and Severity Index) a fost mai mare la beneficiarii KPL-716 față de placebo: -42,3% față de -25%.
  • Beneficiarii KPL-716 au raportat un somn îmbunătățit față de placebo, având scăderea mai mare pe scara analoagă a pierderi de somn: -59,5% față de -2,3%.

Mecanismul pruritului este complex. Studii recente au implicat o serie de citokine (IL-4, IL-13, IL-31) ce pot fi ținta terapiilor ținte în boli precum dermatita atopică – condiție dermatologică cronică caracterizată de pusee eritematoase și pluriginoase.

Citește și: