FDA aprobă dispozitivul KardiaMobile pentru detectarea tahicardiei și bradicardiei

  • Medicina digitalăDispozitivul KardiaMobile, utilizat pentru înregistrarea electrocardiogramelor (EKG) într-o manieră simplă și accesibilă oricui, a primit recent aprobarea FDA (Food and Drug Administration) și în ceea ce privește detectarea aritmiilor.

Pe lângă identificarea fibrilației atriale, device-ul companiei AliveCore, va putea detecta și afișa sub forma unui EKG, dereglările de ritm cardiac: bradicardia (40-50 bătăi/minut) și tahicardia (100-140 bătăi/minut).

abonare
Sursă imagine: alivecor.com

„Niciun alt dispozitiv EKG destinat oricărui utilizator, nu poate oferi mai multe informații despre acea persoană decât KardiaMobile. Mai mult decât atât, KardiaMobile este singurul dispozitiv EKG personal care poate detecta fibrilația atrială la frecvențe cardiace mai mari de 120 și mai mici de 40” – afirmă Ira Bahr, Director Executiv AliveCor.

Deși bradicardia și tahicardia sunt adesea benigne, prezența acestora poate indica diverse afecțiuni cardiovasculare sau alte probleme de sănătate. Utilizatorii KardiaMobile vor putea astfel să-și monitorizeze frecvența cardiacă, să-și înregistreze datele și să folosească rezultatele generate de dispozitiv în conversațiile cu doctorii.

„Tahicardia și bradicardia sunt comune, fiind adesea răspunsul natural al organismului la viața de zi cu zi, de la întreprinderea activităților fizice sau a somnului până la emoții și starea de sănătate în ansamblu. Deși în mod normal ne concentrăm asupra creșterii gradului de conștientizare a fibrilației atriale pentru pacient, suntem încântați să asigurăm utilizatorilor detalii suplimentare în ceea ce privește sănătatea lor cardiovasculară” – susține Dr. Jacqueline Shreibati, CMO AliveCor.

În 2017, FDA aproba KardiaBand, un dispozitiv accesoriu pentru Apple Watch, alături de software-ul SmartRythm, cu scopul monitorizării și detectării modificărilor ritmului cardiac, în timpul efectuării EKG-ului. Comparativ cu KariaMobile, KardiaBand este mai ușor și mai comod de utilizat, fiind direct atașat ceasului inteligent. Mai multe detalii despre KardiaBand pot fi găsite în acest articol.

În momentul actual, dispozitivul este utilizat de nenumărați pacienți și reprezentanți din domeniul medical, fiind deja înregistrate peste 40 de milioane de EKG-uri în întreaga lume.

Citește și: