INFOGRAFIC: Pașii corecți către o alimentație sănătoasă

  • HipercolesterolemieEuropa este continentul cu cea mai ridicată prevalență a hipercolesterolemiei, deși colesterolul este un factor modificabil. Pentru evitarea multor boli cardiovasculare (BCV) este foarte importantă cunoașterea managementului colesterolului și abordarea unui stil de viață sănătos. Înțelegerea și ținerea sub observație a factorilor de risc reprezintă, de asemenea, un pas în prevenția BCV.

În cazul dislipidemiei, alimentația sănătoasă și respectarea tratamentului prescris de medic reprezintă elementele cheie pentru a o putea ține sub control. Infograficul de mai jos prezintă principalele indicații și recomandări pentru abordarea unui stil de viață sănătos.

abonare

Pictograme preluate de pe http://www.freepik.com/

 

 

 

  • Alimentele bogate în grăsimi animale, cum ar fi brânzeturile, untul, șunca sau mezelurile, trebuie consumate într-o cantitate destul de mică. Mai mult, în cazul prăjitului este importantă evitarea folosirii unturii. Aceasta poate fi foarte ușor înlocuită cu un ulei vegetal, fie de măsline sau rapiță, fie de floarea-soarelui.

 

  • Consumul excesiv de alimente bogate în zahăr, sare sau grăsimi poate conduce la apariția diferitelor afecțiuni. Obezitatea și creșterea tensiunii arteriale sunt numai două dintre acestea. Pentru un trai sănătos, ideal ar fi să nu se consume mai mult de 6g de sare pe zi.

Pentru a oferi mai multe informații în legătură cu hipercolesterolemia, Raportul de gardă a deschis o nouă secțiune care poate fi accesată aici.