„Banul investit în Sănătate și multiplicarea lui în economie: legătura dintre investițiile în Sistem și speranța de viață sănătoasă activă”, o conferință #CursDeGuvernare

  • Mass-mediaUrmărește conferința Banul investit în Sănătate și multiplicarea lui în economie: legătura dintre investițiile în Sistem și speranța de viață sănătoasă activă”, organizată de CursDeGuvernare.ro, care a avut loc marți, 10 mai 2022.

Economia europeană se modifică accelerat. România este parte a acestei ecuații și trebuie să țină pasul, pe toate planurile. Însă intră în această etapă, de transformare axată pe valoare adăugată, cu decalaje de productivitate a pieței muncii: condițiile de viață și accesul la serviciile de sănătate fac ca forța de muncă din țară să genereze o valoare adăugată sub potențial în economie.

abonare

Experiența și competența populației active pot genera productivitate numai în măsura în care capacitatea de muncă și creativitatea sunt întreținute de un sistem de sănătate publică evoluat și orientat spre inovație. Cum putem să îmbunătățim, așadar, traseul pacientului, de la prevenție, la diagnostic și tratament – astfel încât acesta să se reîntoarcă în câmpul muncii, inclusiv prin reprofilare, pentru a genera valoare adăugată?

Experți în sănătate și din sectorul producător de inovație în domeniu, oficiali decidenți din Guvern și Parlament, reprezentanți din sistem (public și privat), reprezentanți ai pacienților și medicilor aflați în prima linie a luptei pentru speranța de viață sănătoasă – cu toții discută la Conferința CDG. Moderator: Clara VOLINTIRU, Conf. univ. dr., Academia de Studii Economice București.

Banul investit in sanatate

Citește și: