INTERVIU. Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, despre inovațiile și direcțiile de viitor din managementul insuficienței cardiace

  • Acces la inovație
  • Cardiologie



Sindromul insuficienței cardiace a fost descris pentru prima dată ca o epidemie emergentă în urmă cu aproximativ 25 de ani. Astăzi, din cauza creșterii și îmbătrânirii populației, numărul pacienților care suferă de IC este în creștere. Incidența s-a stabilizat și este chiar în scădere la unele populații, dar au fost observate tendințe opuse alarmante la persoanele relativ tinere, posibil legată de creșterea incidenței obezității. În plus, dovezile sugerează că numărul pacienților cu insuficiență cardiacă ar putea crește în țările cu venituri mici, care se luptă cu o povară dublă, a bolilor transmisibile și a afecțiunilor asociate cu un stil de viață de tip occidental.

Deși există progrese importante în domeniu, insuficiența cardiacă este o problemă de sănătate publică majoră, cu o prevalență în creștere și un impact important asupra sistemelor de sănătate. Contextul epidemiologic actual a amplificat provocările preexistente.

abonare

Pentru a înțelege transformările din acest domeniu și principalele direcții de viitor, vă invităm să urmăriți un interviu cu Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic cardiolog, realizat de Dr. Bianca Cucoș, editor RaportuldeGardă:

Citește și: